Budama Egitimi Alanlara Sertifikalari Verildi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ile Milli Egitim Müdürlügü Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu isbirligi ile açilan “Meyve Agaçlarinda Budama” egitiminde basarili olan 25 kursiyere sertifikalari, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ve Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nun da katildigi törende verildi.

 Budama Egitimi Alanlara Sertifikalari Verildi

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür vekili Mehmet Öztiryaki, “Ilimizin en önemli gelir kaynaklarindan birisi olan meyveciligin daha verimli ve kaliteli ürün elde edilerek yapilmasi ve böylece üreticilerimizin gelirlerini yükseltilmesi amaciyla Karaman Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ile Il Milli Egitim Müdürlügü Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu isbirligi ile 78 saati teorik 10 saati uygulamali olmak üzere toplam 88 saat süreli “Meyve Agaçlarinda Budama Egitimi” 25 kursiyerin katilimi ile gerçeklesmistir. Tarim sektöründe özellikle meyve yetistiriciliginde kalifiye eleman ihtiyacinin arttigini ve bu kapsamda Il Millî Egitim ve ISKUR Müdürlügü ile ortak çalismalar yürüterek, Karaman üreticisinin kaliteli ve bol üretim yapmalarini temin ederek gelirlerinin yükseltilmesini amaçliyoruz” dedi.
Il Millî Egitim Müdürü Asim Sultanoglu da yaptigi konusmasinda, Egitimin yasi olmadigini belirterek, kursiyerleri daha fazla nasil meyve yetistirebilirim gayretinde olmalari nedeniyle tebrik etti.
Sertifika dagitim töreni konusmalarin ardindan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ile törene katilanlar tarafindan sertifikalarin verilmesi ile erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284