“Çanakkale Geçilmez” Sahnelendi

18 Mart “Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü” etkinlikleri, Vali Murat Koca’nin katildigi bir programla Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

“Çanakkale Geçilmez” Sahnelendi

Il Milli Egitim Müdürlügünün hazirladigi, Özel Babaoglu Ortaokulu’nun sundugu programa, Vali Murat Koca’nin yani sira protokol üyeleri, daire amirleri, sehit ve gazi aileleri, sehitler ve gaziler dernegi üyeleri, okul idarecileri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Program, Özel Babaoglu Ortaokulu ögrencisinin selamlama konusmasi ile basladi. Ögretmen ve ögrencilerin hazirladigi “Çanakkale Geçilmez” adli tiyatro sahnelendi. Görsel ögeler ve savas sesleri ile olusturulan gösteride, Çanakkale Cephesi’ ne dogru yol alan bir vatan evladinin cephede yasadiklari, Seyit Çavus’ un top mermisini kaldirisi, düsman gemisini vurmasi, yabanci milletlerin komutanlarina kahraman Türk Askeri’ nin insanlik dersi vermesi, izleyenlerin büyük begenisini kazandi.
Seyirciler arasina yerlesen ögrencilerin okudugu, “Bu Vatan Kimin” siiri, Çanakkale’ de sehit olan bir askerin, annesine, babasina, esine, çocuklarina yazdigi siiri okumasi ve Çanakkale’ yi gezmeye giden ögretmenlerin ögrencilerine Çanakkale’ yi anlatisi duygu dolu anlar yasatti.
Müzik ögretmenleri esliginde seslendirilen Çanakkale Türküleri ise büyük begeni ile dinlendi. Çanakkale Geçilmez adli oyun, tiyatro oyuncularinin sehide son görevlerini yerine getirmeleri ile son buldu.
Program sonunda Özel Babaoglu Ortaokulu ögrencilerinin Sosyal Bilgiler ve Görsel Sanatlar dersinde hazirladiklari proje çalismalari ve resimler sergilendi. Çanakkale Savaslari’nda askerlerimizin yemek menüsü olan üzüm hosafi ve bugday ekmegi salona gelen misafirlere ikram edildi. Salondan ayrilan izleyenlere Özel Babaoglu Ilkögretim Kurumlari’ nin “Egitim” isimli gazetesinin “Çanakkale” özel sayisi ve “Çanakkale’ de Üç Yüzbasi” isimli kitap armagan edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284