Ermenek’te Yelken Yarislari Basladi

Karaman’in Ermenek ilçesinde, Ermenek baraj göletinde düzenlenen yelken yarislari Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’in verdigi startla basladi.

Ermenek’te Yelken Yarislari Basladi

Türkiye Yelken Federasyonu tarafindan düzenlenen Ermenek Ahmet Kelesoglu 1. Yelken Yarislari, Ermenek baraj göletinde basladi. Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, esi ile birlikte can yelegi giyerek kurtarma botuyla gölete açildi. Sporcularin bulundugu alana giden Bakan Elvan starti vererek yarisi baslatti. Bakan Elvan ve beraberindekiler kurtarma botu ile bir süre göleti gezdi.
"IÇ SULARIMIZIN DAHA ETKIN KULLANIMINI ISTIYORUZ"
Gezinin ardindan kiyiya gelen Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan yaptigi açiklamada, gençlerin yelken sporuna olan ilgisini artiracaklarini söyledi. Bakan Elvan, “Gerçekten hayal dahi edemeyecegimiz noktalara ulastik bugün. Görüyorsunuz çok güzel bir baraj gölümüz var. Insallah Yelken Federasyonu Baskanimizla birlikte burada yelkenciligi baslatacagiz. Özellikle çocuklarimizin ve gençlerimizin bu spora ilgisini artiracagiz. Tabii bu arada belediye baskanimiza da çok büyük görev düsüyor. Burada mutlaka bir yelken kulübün kurmasi gerekiyor. Gençlerimiz ve çocuklarimizi yelken sporuna alistiracagiz. Yelken sporu özelikle çocuklarin ve gençlerin gelisimine çok önemli katkisi var. Çok sayida gencimizi gördük bu yaristi beni çok memnun etti. Insallah Ermenek’te de baraj gölünde yelken sporunu gelistirecegiz. Spor özellikle çocuklar için gençler için çok önemli. Basarili olmalarinin anahtar alani diye düsünüyorum. Basarili bir gence baktigin zaman mutlaka spor yaptigini göreceksiniz. Basarilarimizi daha da yukari çekebilmek için spora olan gençlerin ilgisini artiracagiz. Bakanlik olarak biz deniz iç sularinda her türlü spor faaliyetlerini ve bu deniz iç sularimizin daha etkin kullanimini artirmak istiyoruz. Bu nedenle biz birçok iç suyumuza yönelik feribot, gezi feribotu yapimina basladik. Bununla ilgili çalismalarimiz devam edecek. Yine iç sularimizin teknik altyapisi güçlendirici çalismalarimizi da sürdürecegiz” dedi.
Türkiye Yelken Federasyonu Baskani Serhat Belli ise sporun önemine degindi. Belli, “Gerçekten burasi çok güzel bir mekan. Yelken açisindan da bizim için elverisli. Genç arkadaslarimiz için deniz kendi kendine karar verme yetenegini gelistiren, kendisinin ayakta durabilecegi, tek basina kabiliyetlerini gelistiren bir spordur. Ülkemizde bu açidan zengindir. Gerek deniz kiyilari olarak gerekse göl ve barajlar olarak insallah bundan sonra daha güzel, daha çekici, daha genis çapli organizasyonlar yapacagiz. Ermenek bunun bir baslangici oldu” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284