Fakirlige Ve Dislanmaya Karsi Yaratici Çözümler Aranacak

Avrupa Komisyonu Ulusal Ajans destekli “Fakirlige ve Dislanmaya Karsi Yaratici Çözümler” konulu projesi çerçevesinde 4 ülkeden 24 katilimci ilimize geldi.

Fakirlige Ve Dislanmaya Karsi Yaratici Çözümler Aranacak
Eylem 1.1 Gençlik projesi çerçevesinde 7-16 Subat tarihleri arasinda ilimizde çesitli etkinliklere katilacak olan proje ortaklari Polonya, Letonya, Isveç, Ingiltere, Kanada, Litvanya, Avustralya, Rusya ve Kazakistan ülkelerinden gelen 18-27 yas arasi 33 katilimci bulunuyor.
Projenin hedefleriyle ilgili olarak bilgi veren Proje Yasal Temsilcisi Baturhan Gazi Yildirim, Karaman’da fakirlik ve dislanma konusunda Sivil Toplum Kuruluslari’nin, halkin, yerel otoritelerin ve siyasilerin dikkatini çekmek, Türkiye’de ve Avrupa’da egitim, saglik, konaklama, ulasim, spor, sanat ve kültür alanlarinda uygulanan gençlik politikalarinin karsilastirmalarini yapmak ve gerekli gençlik politikalari için yerel otoritelere yeni fikirler sunmak, Karaman’da ve Türkiye’de engelli gençlerin yasadiklari sorunlari duyurmak, Karaman ve Türkiye’nin tanitimina katki yapmak oldugunu belirtti.
Baturhan “Projemiz sirasinda Karaman’da, Türkiye ve Avrupa’da fakirlik ve dislanma konularinda çesitli fikir üretme toplantilari yapacagiz. Egitim, saglik, ulasim, konaklama, spor, sanat ve kültür alanlarinda uygulanan gençlik politikalari masaya yatirilacak, uygulanabilecek yeni politikalar için yerel otoritelere yaratici çözümler sunmaya çalisacagiz. Engelli gençlerin yasadiklari sorunlari duyurmak amaciyla Anadolu Sevgi Yumagi Rehabilitasyon Merkezi ile ortak bir etkinlik yapacagiz. Tüm bu etkinlikleri proje boyunca kisa film haline getirecek ve daha çok kitleye ulasmaya çalisacagiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284