Gelecegin Milli Cimnastikçileri Karaman’da Yetisecek

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde ücretsiz olarak açilan cimnastik kurslari Kazim Karabekir Spor Salonu’nda devam ediyor

Gelecegin Milli Cimnastikçileri Karaman’da Yetisecek

Gelecegin milli cimnastikçileri Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü’nün ücretsiz olarak açtigi kurslarda yetisiyor. Milli takim cimnastik antrenörü Cihan Güç nezaretinde egitim gören 20 ögrenci Kazim Karabekir Spor Salonu’nda egitimlere araliksiz devam ediyor. Kursta ögrencilerle bire bir ilgilenen Güç, çalismalara açma-germe ve isinma hareketleriyle baslayarak, çesitli egitsel oyunlarla Cimnastik sporunu daha eglenceli bir hale dönüstürüyor.
Her çocugun okul hayati öncesi cimnastik sporu ile mutlaka tanismasi gerektigini belirten antrenör Güç,” Cimnastik sporu çok estetik bir spor dali oldugu için bir çocuk ilerde hangi sporu yaparsa yapsin okul hayati öncesi vücudunu tanimasi açisindan cimnastik sporuna yönlendirilmeli. Suanda 4-7 yas hobi grubu arasi çocuklarimizla haftada iki gün antrenmanlarimiza devam ediyoruz. 7 yas sonrasi hobi grubunda cimnastik sporuna yatkin ve iyi olan çocuklari yarismaci alt yapisina seçerek aletli olarak çalismalarimiza devam edecegiz. Yetenek grubuna gelen çocuklarimizla ise haftanin 5 günü çalismalarimiz devam edecek” diye konustu.
Yetenekli Sporculari Türk Sporuna Kazandirmak Istiyoruz
Basarili ve elit bir sporcunun çok zor yetistigini ve bunun içinde çocuklarin küçük yaslarda saglam bir alt yapi almasi gerektigini belirten Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ise,” Gelecegimizin teminati gençlerimiz Il Müdürlügümüz bünyesinde alaninda uzman antrenörlerimiz esliginde çalismalarina devam ediyor. Yetenekli çocuklarimizin kaybolmamasi için ve bu çocuklarimizi Türk sporuna kazandirmak için her ay düzenli olarak antrenörlerimizde bir araya gelerek toplantilar yapiyoruz. Göreve basladigimiz günden bu yana Karaman’a birçok bransta spor organizasyonu alarak gençlerimizin sporla iç içe olmalarini sagladik. Spor branslarina kayit sayisinda artis ve müsabakalarda alinan basarili sonuçlar yapilan çalismalarin dogru yönde oldugunun göstergesidir. Hedefimiz, Karaman’a bu yil daha fazla spor organizasyonu alarak daha çok gencimize ulasmaktir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284