Haylaz İle Paşa'nın Keyfine Diyecek Yok

Karaman’da Haylaz ile Paşa isimli sokak kedilerinin keyfini görenler, sevmeden geçemiyor.

Haylaz İle Paşa'nın Keyfine Diyecek Yok

İsmet Paşa Caddesi üzerinde gözlükçü dükkanı bulunan Hakan Güvensoy, soğuk havada aç kalarak üşüyen iki sokak kedisine işyerinin kapılarını açtı. Sıcak işyerinin keyfini süren Haylaz ile Paşa, koltuklarda yatarak günlerini geçiriyor. Sokağa atılan iki ev kedisine sahip çıktıklarını anlatan Hakan Güvensoy, "Uzun zamandır bu tür sokak kedileri için işyerimin önüne kedi maması koyarak onları besliyorduk. Bu iki kedi bir ay önce işyerinin önüne geldiler ve işyerine girerek önce bizi denediler. Baktılar bizden bir zarar gelmiyor dışarıya çıkmayarak işyerinde kalmaya başladılar. Biz de veterinere götürerek kontrollerini ve aşılarını yaptırdık. Artık akşamları burada kalıyorlar" dedi.

"Kediler için işyerinin camına yazı astık"

Haylaz ismini verdiği kedi yüzünden birkaç defa belediyeye vatandaşlar tarafından şikayet edildiğini de belirten Güvensoy, "Haylaz, geceleri vitrine çıkarak caddeden geçen insanlara bakıyor. Haylaz’ı vitrinde gören vatandaşlar da bizim kedileri içeriye zorla kapatarak eziyet ettiğimizi düşünerek belediyeye şikayet ediyorlar. Ama işin aslı öyle değil. Kediler bu durumlarından memnunlar. Bu tür şikayetlerin bir daha olmaması için dükkanın kapısına kedilerin de fotoğraflarının olduğu 'kediler zorla kapatılmamıştır, soğuk hava sebebi ile beslenip sevgiyle barınmaları sağlanmaktadır' diye yazı astık" şeklinde konuştu.

"Müşterilerimiz kedilerden şikayetçi değil"

Güvensoy, işyerine gelen müşterilerin tamamına yakınının bu duruma olumlu tepki gösterdiğini ifade ederek, "Bazı müşterilerimiz gün içerisinde kedileri sevmeye bile geliyor. Şimdilik bir hayvansever olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Onların işyerinde yaptıkları yaramazlıklar da bize zevk veriyor" ifadelerini kaydetti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 6 yıl Önce

Tebrik ederim. Hayvan sevgisi olmayanda insan sevgisi olmaz.

SIRADAKİ HABER

banner284