Hersey Yolunda Giderse 3 Yil Sonra Kendi Havalimanimizdan Uçacagiz

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Altyapi Yatirimlari Genel Müdürlügü tarafindan ilimize bagli Suduragi Beldesi hudutlari içerisinde yapilmasi planlanan Karaman Havalimani projesi Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen ve halkin katilimiyla gerçeklestirilen bilgilendirme toplantisiyla tanitildi.

 Hersey Yolunda Giderse 3 Yil Sonra Kendi Havalimanimizdan Uçacagiz
MGS Proje Müsavirlik Mühendislik Ticaret Ltd. Sti yetkilileri ve Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi uzmanlari tarafindan projenin mevcut durumu, neden önerildigi, çevresel ve sosyal alanda yapilacak çalismalar ile projenin tanimi ve özellikleri konusunda bilgiler verildi.
Toplantiya Bakanlik ve sirket yetkililerinin yani sira Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Suduragi Belediye Baskani Mehmet Ceyhan, AK Parti Il Baskani Kerim Dereli, CHP Il Baskani Mustafa Cem Kagnici, CHP Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Ertugrul ile vatandaslar katildi.
Toplantida MGS Proje Müsavirlik Mühendislik Ticaret Ltd. Sti uzmanlarindan Çevre Mühendisi Nurdan Yildirim, projenin tanimi ve amaci konusunda verdigi bilgide, “Proje su anda planlama asamasinda olup, ÇED süreci tamamlandiktan ve ilgili kurumlardan izinler alindiktan sonra insaat faaliyetlerine baslanacaktir. Projenin insaat faaliyetlerinin 3 yilda tamamlanmasi planlanmaktadir. Proje yerinin seçilme nedeni alanin tomografik harita açisindan genelde düz bir cografyaya sahip olmasidir. Söz konusu projede 3.400x45 boyutlarinda bir pist, 300x120 boyutlarinda bir adet apron, 265x24 metre boyutlarinda bir adet taksirut olarak planlaniyor. Ayrica iç ve dis hatlar terminal binalari ve havalimani için gerekli diger tüm üstyapi tesislerinin yapimi gerçeklestirilecek ve halen faaliyette olan Nevsehir Havalimaniyla ayni özellikleri tasiyacak. 3 yilda tamamlanmasi planlanan havalimaninin ekonomik ömrü 30 yil olarak planlanmistir. Ancak havalimaninin kullanim talebi dogrultusunda gerekli bakim ve onarim çalismalari gelisen teknoloji alternatifleri dogrultusunda yapilarak projenin ekonomik ömrünün devamliligi hedeflenmektedir. Havalimaninin insaat asamasinda 300, isletmeye açilmasiyla birlikte ise bin kisinin çalistirilmasi planlaniyor. Havalimaninin insa edilecegi alanin yüzde 90’i mera arazisi, yüzde 10’u ise özel mülkiyet alanidir. ÇED ve izin süreci tamamlandiktan sonra proje hazirliklari baslayacak” dedi.
Yildirim, Karaman’a en yakin havalimanlariyla ilgili olarak verdigi bilgide ise, “Karaman’a karayolu mesafesiyle yaklasik 130 kilometre mesafede bulunan Konya, yaklasik 325 kilometre mesafedeki Antalya ve yaklasik 285 kilometre mesafedeki Adana illerinde havalimanlari bulunmaktadir. Ancak mesafenin uzun olmasi nedeni ile havayolu ulasimi tercih edilmemektedir. Karaman Havalimani projesi ilin sürdürülebilir kalkinma ve gelisimi için büyük önem tasimaktadir. Yapilmasi planlanan havalimani ile özellikle turizm, lojistik, tarim ve gida gibi sektörlerle ilin büyük ölçüde önem kazanacagi dünüsülmektedir” dedi.
Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi uzmanlarindan Insaat Mühendisi Akif Güntürk’de, Karaman Havalimani projesinin ihale sürecinin bir yildan kisa olmayacak sekilde planlandigini ve gerekli izinler alindiktan sonra ihalesinin gerçeklestirilerek insaatina baslanacagini söyledi.
Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Altyapi Yatirimlari Genel Müdürlügü tarafindan Suduragi beldesi mevkiinde yapimi planlanan proje alanina karayolu mesafesi 20 kilometre, Eregli ilçe merkezine yaklasik 60 km ve Konya’ya ise yaklasik 130 kilometre mesafesi bulunuyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284