Imami Telefonla Dolandirdilar

Karaman’da Bir Cami Imami Kendisini Telefonunda Savci Olarak Tanitan Dolandiricilara Elleriyle 20 Bin Lirasini Teslim Etti

Imami Telefonla Dolandirdilar

 Imamin Poset Içerisinde Getirdigi Parayi Çesmenin Yanina Birakmasi Güvenlik Kamerasina Yansidi

Karaman’da bir imam, telefonda kendisini savci olarak tanitip para isteyen dolandiricilara 20 bin lira kaptirdi.
  Iddiaya göre, bir camide imam olarak görev yapan M.E’yi telefonla arayan bir kisi kendisini savci olarak tanitti. Imami, savci olduklarina ikna eden dolandiricilar verdikleri hesaba para yatirmasini istedi. Bunun üzerine imam, bankada parasinin bulundugunu ancak hesaba para geçmesini bilmedigi için parayi elden teslim edebilecegini söyledi. Bunun üzerine dolandiricilar imamdan parayi, polise yakalanmadan güvenli bir sekilde alabilmek için Tapucak Mahallesi’ndeki Mimarlar Odasi’nin yaninda bulunan çesmeyi adres gösterdi. Dolandiricilar bir taraftansa imamin durumu fark edip polise bildirmemesi için cep telefonuyla konusarak onu oyalamayi sürdürdü.
  IMAMIN, POSET IÇERISINDEKI PARAYI BIRAKMASI KAMERAYA YANSIDI
  Imamdan önce bulusma noktasina telefonla konusarak gelen dolandiricilardan birisi, güvenlik kamerasi kayitlarina göre önce etrafi inceledigi görüldü. Dolandiricinin kameranin açisindan çikmasinin ardindan hemen sonra imam, kameranin açisina girdi. Imam, poset içerisinde getirdigi 20 bin lirayi çesmenin yanina birakti. Görüntülerde tedirgin oldugu gözlenen imam, parayi biraktigi çesmenin yanindan bir süre uzaklasamadi. Imamin parayi birakarak çesmenin yanindan uzaklasmasinin ardindan kameranin açisina dolandirici tekrar girdi. Imami takip eden dolandirici paranin çesmenin yanina birakildigini görünce bir sey yokmus gibi telefonla konusmasini sürdürerek geldigi yönden kameranin açisindan çikti. Telefonla konusmasini sürdüren imam ise tekrar geri dönerek yoldan aldigi tasi para dolu posetin üzerine koyduktan sonra olay yerinden yürüyerek ayrildi. Etrafi kontrol ederek imami takip eden dolandirici Mimarlar Odasi’nin güvenlik kamerasinin bulundugunu fark ederek kendisi parayi almaya gitmezken, kameranin görmedigi açidan gelen diger dolandiricilar poset içerisindeki parayi alarak kayiplara karisti.
  Bir süre sonra dolandirildigini anlayan imam, hemen durumu polise bildirdi.
 
  AYNI GÜN BIR VATANDAS DAHA 30 BIN LIRASINI DOLANDIRICILARA KAPTIRDI
  Karaman’da ayni gün içerisinde bir vatandasin daha bankadan 30 bin lira kredi çekerek dolandiricilarin hesabina yatirdigi ögrenilirken, güvenlik güçleri, bu tür dolandiriciliklara karsi vatandaslari, “Sizi telefonla arayarak kendisini asker, polis, savci olarak tanitip kontör ve para talep eden kisilere itibar etmeyiniz” diyerek uyardi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284