Is Dünyasi Kmü’de Deneyimlerini Paylasti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Ögrenci Konseyi ve Bilinçli Gençler Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen “Is Dünyasi” konulu söylesinin konuklari Konya TUSKON (Türkiye Is Adamlari ve Sanayiciler Konfederasyonu) temsilcisi Mehmet Ulasan ve is adami Hüseyin Akis oldu.

 Is Dünyasi Kmü’de Deneyimlerini Paylasti

Üniversitenin Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen etkinlige KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KASIAD Genel Sekreteri Faruk Özdemir, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

Mehmet Ulasan söyleside gençlerin TUSKON’u yakindan tanimalari amaciyla isleyisleri ve çalismalarina iliskin bilgiler paylasti. Konfederasyonun Türkiye’nin 7 bölgesindeki federasyonlarin birlesmesiyle olustugunu ve Konya olarak 17 federasyonu himayelerinde bulundurduklarini söyledi. Ulasan, “TUSKON dünyanin her tarafina hizla açilan ve büyüyerek faaliyetlerine devam eden bir kurulustur.“ dedi.
Ögrencilere is hayatina yönelik deneyimlerini aktaran Ulasan, “Hayatinizda karsiniza çikan çesitli imkânlar konusunda müzakere yaparak bir karar verirseniz basariyi yakalarsiniz.“ diye konustu. Ön yargilarin kirildigi ve hayata genis açiyla bakildigi zaman is yasaminda önemli yerlere gelinebilecegini belirtti. Girisimcilik konusunda da görüslerini aktaran Ulasan sunlari söyledi: “Ulusal rekabette küçükseniz dünyada yeriniz olmaz. Onun için güçlerinizi birlestirerek büyük ölçekli sirketler kurmaniz gerekiyor.”
Is adami Hüseyin Akis kendi is hayatinda yasadigi zorluklari gençlerle paylasarak onlara tavsiyelerde bulundu. Akis söyle konustu: “Asla ilk hedefiniz çok para kazanmak olmasin. Kalitenizi ortaya koyarsaniz tercih edilen siz olursunuz. Her zaman biz olma ruhunu içinizde tasiyin.”
Hüseyin Akis, gençlerin yeni bir ise baslamak istediklerinde mutlaka tecrübe sahibi kisilerle konusmasi gerektiginin altini çizdi. Akis, “Hayatta hiçbir zaman arastirmaktan, ögrenmekten çekinmeyin, gelisin, gelistirin.” dedi.
Söylesi sonunda Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafindan Mehmet Ulasan ve Hüseyin Akis’a onurluk takdim edildi. Yapilan çekilisin ardindan da bir ögrenci tablet bilgisayar kazandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284