İşte Senin Okulun Babaoğlu Ayrıcalığı

2017 yılı TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı. Bu yıl yapılan 466,785 puan ortalaması ile 17 yıllık okul tarihinin en yüksek ortalamasını gerçekleştiren Özel Babaoğlu Ortaokulu, öğrencilerini Türkiye’nin en iyi liselerine göndermenin sevincini yaşıyor.

İşte Senin Okulun Babaoğlu Ayrıcalığı

7 Ağustos Pazartesi günü açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre mezun olan öğrencilerinin tamamı Fen Liseleri ve Anadolu Liselerine yerleştiler. Mezun olan 71 öğrencinin % 42’ si Fen Liselerinde % 58 i ise Anadolu Liselerinde öğrenim görecekler.

Karaman Teog birincisi olarak Babaoğlu Kolejinden mezun olan öğrenci sadece 500 tam puan alabilenlerin girebildiği Robert Kolejini kazandı. Ayrıca Türkiye’de alanında tek olan, özel yetenekli ve üstün zekalı öğrencilerin sınavla girebildiği TEV İnanç Türkeş Özel Lisesini de bir öğrenci kazandı. Daha önce de Babaoğlu Koleji mezunu bir öğrenci bu okulu başarıyla bitirip şu an Kaliforniya’da Claremont McKenna Üniversitesinde Nöroloji eğitimi almaktadır.

71 öğrencinin mezun olduğu Babaoğlu Eğitim Kurumlarında 1 öğrenci Robert Koleji, 1 öğrenci TEV İnanç Türkeş Vakfı Özel Lisesi, 2 öğrenci Mersin Fen Lisesi, 4 öğrenci Konya Karatay ve Selçuklu Fen Lisesi, 14 öğrenci Karaman TOBB Fen Lisesi, 8 öğrenci ise İzmir, Aksaray, Eskişehir, Isparta ve Karaman’daki Fen Liselerini kazanarak Babaoğlu Kolejini % 42, 25 Fen Lisesi oranı ile zirveye taşıdılar. 41 öğrenci de ilimizdeki Anadolu Liselerini kazanarak % 57,75 Anadolu Lisesi oranını elde edilmiş oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284