Kamu Mali Yönetiminde Yeni Dönem

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde ‘Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi’ ile ilgili eğitim programı düzelendi. Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitim programına üniversite personelinin yanı sıra Karaman’da faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kamu Mali Yönetiminde Yeni Dönem

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Defterdar Vekili Recep Sümer yaptı. Sümer, eğitim programının Karaman’da faaliyet gösteren kurumlarda görevli personelin ihtiyacına göre hazırlandığını hatırlatarak programın faydalı geçmesi temennisinde bulundu ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Defterdarlık Uzmanları Hüseyin Andal, Zahide Polat ve Mehmet Şerbetçi tarafından slaytlar eşliğinde anlatımlarda bulunuldu. Eğitimde ayrıca hedeflenen yapı ile mali yönetim sistemi için bütünleşik bir bilişim sistemi altyapısı oluşturulacağı ve bu sayede mali süreçlerin daha da kolaylaşacağı vurgulandı.

Yeni Sistem 02 Ocak 2018’de Uygulamaya Konuluyor

Mevcut muhasebe otomasyon sistemlerinin altyapısının geliştirilmesi ve mali işlemlerin elektronik ortamda yürütülmesini öngören programın anlatıldığı eğitimde Maliye Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen e-belge altyapısına sahip yeni devlet muhasebesi yazılımının yeni yılda uygulamaya geçeceği ifade edildi.

E-Belge altyapısına sahip yeni devlet muhasebe sistemi, 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yanı sıra İl Müftülüğü, Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu işlemlerinde devreye girecek ve 19 Şubat 2017 tarihi itibariyle de merkezi yönetim kapsamındaki tüm idarelerde uygulamaya geçilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284