Karaman Dün Gece Eksi 10 Dereceyi Gördü. Karaman-Mut Yolu Ulasima Kapandi

Karaman-Mersin karayolu Sertavul Geçidi’nde etkili olan yogun kar yagisi tipi ve sis nedeniyle yol ulasima kapanirken merkeze bagli 30 köy yolu da kar yagisi, firtina ve sürgün nedeniyle ulasima kapandi.

Karaman Dün Gece Eksi 10 Dereceyi Gördü. Karaman-Mut Yolu Ulasima Kapandi

Edinilen bilgiye göre bölgede dün baslayan ve halen etkisini sürdüren kar yagisi, tipi ve sis nedeniyle Mut Bölge Trafik Istasyon Amirligi ve jandarma ekiplerince, Karaman istikametine giden araçlara Yapinti Köyü Simsek Tesislerinden geçis izni verilmedigi belirtildi. Su ana kadar 100 civarinda otomobil ve kamyonun beklemeye alindigi bildirildi.
Kar yagisi nedeniyle Karaman merkeze bagli Lale köyünde ve Sariveliler ilçesinde merkezde bulunan tüm okullarin bugünden itibaren bir gün tatil edildigi bildirildi.
Aksam eksi 10 dereceyle yilin en soguk gecesini geçiren Karaman’da, firtina ve sürgün nedeniyle merkeze bagli köy yollari ulasima kapandi. Kapanan 35 köy yolunun açilabilmesi için Il Özel Idaresi ekipleri, çalismalarini sürdürüyor. Anadolu’yu Güney’e baglayan Sertavul geçidinde de kar yagisi ve sürgün etkili oluyor. Bölge Trafik ekipleri, kar yagisi ve tipinin etkili oldugu Sertavul Geçidi'nde araçlarin geçisine izin vermiyor. Karayollari 33. Sube Sefligi'ne bagli ekipler tipi nedeniyle kapanan yolu trafige açabilmek için tuzlama ve kar kürüme çalismalarini araliksiz sürdürüyor.
Öte yandan, Karaman merkeze bagli Lale köyünde ve Sariveliler ilçe merkezinde tipi nedeniyle tüm okullarin bugünden geçerli olmak üzere bir gün süreyle tatil edildigi bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284