Karaman’in Potansiyeli Gelecege Tasinacak

Ilimiz Valiligi bünyesinde bulunan KASGEM tarafindan yürütülen “Karaman’in Potansiyelini Gelecege Tasiyoruz” projesi tanitim toplantisi sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin katilimiyla KASGEM Toplanti Salonunda yapildi.

Karaman’in Potansiyeli Gelecege Tasinacak
KASGEM Koordinatör Vali Yardimcisi Latif Memis toplantida yaptigi konusmada, Karaman’in diger illerden farkli birçok özellige sahip oldugunu belirterek, “Dogru sektör analizlerini yapabilmek, Karaman’la ilgili dogru verilere ulasabilmek, sizlerin Karaman konusundaki talepleri, istekleri ve Karaman’in gelecegini nerede gördügünüzü, gelecek vizyonunu nasil çizdiginiz bizler için son derece önemli. Bunlarin hepsini biz alt alta koymaya çalisiyoruz. Tek tek hepinize ulasmaya gayret ediyoruz. Sizlerin kafasindan geçenlerle, tecrübeleriniz, yasadiklariniz ve öngörülerinizle birlikte Karaman’a yeni bir vizyon kazandirmak temel amacimiz. Karaman Kalkinma modeli de bu vizyonu belirledikten sonra ortaya çikacak. Karaman’a özgü bir kalkinma modeli olusturmak temel amacimiz. Çünkü her ilin kendine özgü özellikleri var. Kendine özgü bir yasam tarzi var. Sosyal, kültürel, ekonomik iliskileri var. Diger illerden farkli özellikleri var. Bir örnek verirsek Türkiye’de belki kadinlarin bu kadar çok çalistigi ender illerden bir tanesi Karaman. Kadinlar ekonomik hayata çok ciddi bir katki sagliyor Karaman’da. Son zamanlarda dünyadaki gelismelerde kadinlarin ekonomik ve sosyal hayata daha çok katki saglamasi gerektigini bize söylüyor. Sizlerden her konuda desteginizi bekliyoruz” dedi.
Daha sonra katilimcilara projenin amaci, hedefi ve projeden beklenen sonuçlar konularinda bir sunum yapildi. Toplantiya katilan dernek yöneticileri nasil bir Karaman hayal ettiklerini ve yapmak istedikleri projelerden bahsettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284