KESK Greve Gidiyor

KESK’e bagli sendikalara üye kamu çalisanlari bugün greve gidiyor. 23 Mayis Çarsamba günü saat 12.30’da Cumhuriyet Parki’nda basin açiklamasi ve grev halayi yapacaklar.

KESK Greve Gidiyor
Konuyla ilgili olarak KESK Subeleri adina Egitim-Sen Sube Baskani Mustafa Bozkurt yaptigi açiklamada, “AKP Hükümeti, 4 milyonu askin kamu emekçisinin ve emeklinin bekledigi maas zammi teklifini nihayet açikladi. 14 Mayis’ta kamu emekçileri ve emeklilerle dalga geçerek sadaka gibi maas zammi öneren hükümet gayri ciddi teklifindeki israrini sürdürmektedir. Çok büyük bir fedakarlik gösteriyormus gibi 2012 yili teklifini %3,5 + 3,5 olarak “revize” eden hükümet bizlerle dalga geçmeye devam etmektedir. Maaslarimizda aylik olarak ortalama 45-50 TL artis öngören, ciddiyetten yoksun bu teklifi kabul etmemiz mümkün degildir. Son iki üç gündür hükümet tarafindan toplu sözlesme masasina teklif olarak getirilenlerse insanca yasam talebimize cevap vermekten çok uzak kirintilardan ibarettir.
Hükümet, günlerdir komisyon toplantilarinda gündeme getirdigimiz ekonomik, sosyal ve özlük sorunlara iliskin olarak hiçbir teklif sunmamistir. Sendikalarin sundugu yüzlerce talep görmezden gelinmistir. Hükümetin teklif diye sundugu rakamlar her seyden önce yillardir ülkenin dört bir yaninda fedakarca çalisan kamu emekçilerine karsi yapilmis büyük bir saygisizliktir. Devletin resmi rakamlari bile 2012 yilinin sadece ilk üç ayinin enflasyonunun % 3.9 oldugunu gösterirken bu teklifle kamu emekçileri ve emekliler ile açikça alay edilmistir. Içinde bulundugumuz ay ile birlikte 5 aydir maas zammi almayan kamu emekçilerinin ve emeklilerinin kendileriyle açikça dalga geçen, emeklerini asagilayan bu teklifi kabul etmesi mümkün degildir. Biz, 2012 yili için en düsük kamu emekçisi maasinin 2.145 TL’ye yükseltilmesini, bu çerçevede tüm kamu emekçilerinin maaslarina % 30 zam yapilmasini istiyoruz. Bu talepler sadece KESK’in degil tüm kamu emekçilerinin talepleridir. Sendikalarin, asgari bu taleplerimizi içermeyen herhangi bir toplu sözlesmeyi bizim adimiza imzalamasini kabul etmeyecegimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Bu kayitsizlik karsisinda bir iki saatlik is birakma eylemleriyle, basin açiklamalariyla ya da mitinglerle haklarimizi savunmamizin mümkün olmadigi açiktir. Aileleri ile birlikte sayisi 20 milyonu bulan kamu emekçilerinin ve emeklilerin insanca bir yasam özlemine cevap vermek için grevden baska çikar yol yoktur. Attigi her adimda kamu emekçilerinin ve halkin genel çikarlarini temel almayi ilke edinmis olan KESK her zaman oldugu gibi bugün de üzerine düseni yapmaya hazirdir. Bunun bir adimi olarak, en az kamu emekçilerinin, emeklilerin oldugu kadar kamu hizmetlerinin ticarilestirilmesi sonucu parasiz ve nitelikli kamu hizmetinden yoksun birakilmak istenen tüm vatandaslarimizin haklarini korumak için 23 Mayis’ta GREV hakkimizi kullanacagiz. Grev kararimizi açiklamamizin hemen ardindan sayin basbakan kamu emekçilerinin grev hakki olmadigi yönünde açiklamalarda bulunmustur. Biz sayin basbakanin bu açiklamalarini geçtigimiz haftalarda yasadigi “dil sürçmesinin” tekerrürü olarak degerlendiriyoruz. Yillardir kamu emekçilerinin grev hakki oldugunu sadece söylemekle kalmayan bu hakki defalarca kullanan bir konfederasyon olarak bilmeyenlere bir kez daha hatirlatiyoruz. Grev hakki kamu emekçilerinin uluslar arasi hukuktan dogan anayasal hakkidir. Bu nedenle Grev hakkini kullanmak isteyen kamu emekçilerinin degil, bu hakkin kullanilmasini engellemek isteyenlerin hukuksal dayanaga ihtiyaci vardir.
Bu noktada, tiyatrodan futbola, heykelcilikten binlerce ögrencinin zehirlenmesine yol açan sütün kalitesine kadar hemen her konuda “uzmanlasan” sayin basbakana biraz da anayasayi, ülkemizin altinda imzasi bulunan uluslar arasi sözlesme ve anlasmalari incelemesini tavsiye ediyoruz. Bütün konfederasyonlari, sendika üyesi olsun olmasin tüm kamu emekçilerini toplu sözlesme taleplerine sahip çikmaya, kendileri ile dalga geçen hükümete en güçlü yaniti vermek için, 23 Mayis 2012 tarihinde grev hakkimizi kullanmaya davet ediyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284