KMÜ Necip Fazil`i Unutmadi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde, “Sairlerin Sultani Necip Fazil” konulu bir program düzenlendi.

KMÜ Necip Fazil`i Unutmadi
'Kaldirimlar, Çile, Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed'e Mektup" gibi çok sayida zengin içerikli siire imza atan Üstad'in hem müzik, hem tiyatro, hem de siir dinletisiyle anildigi program, ilgiyle izlendi. Programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, Ermenek MYO Müdürü Ögr. Gör. Ali Can, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.
Ermenek Meslek Yüksekokulu tarafindan hazirlanan program 23 Mayis Sali günü Yunus Emre Konferans Salonunda saat 16.00’da yapildi.
20. asir Türk siirinin en önemli temsilcisi, fikir ve aksiyon adami Necip Fazil Kisakürek'in ölümünün 29. yilinda anildigi programda okunan siirler, katilimcilara duygulu anlar yasatti. 
Programda Necip Fazil’i ideolog, sair, gönül adami ve edip olarak niteleyen bir slayt gösterisi sunuldu. Ermenek MYO’da ögrenim gören ögrenciler Necip Fazil’in siirlerini sahnede alkislar esliginde seslendirdi.
Necip Fazil’in Türk edebiyatinin temel taslarindan biri oldugunun vurgulandigi programda, dili kullanma yönünde üstün yetenekli oldugu belirtildi ve sanata dair görüsleri de siirleriyle birlikte anlatildi.
“Sairler Sultaninin” hayatindan kesitlerin skeçler halinde canlandirildigi programda, Nazim Hikmet ile Necip Fazil’in bir Ramazan ayinda yasadiklari durum büyük alkis aldi. Ayrica, ölüm temasini isleyen siirlerinden olusan oratoryo da büyük ilgi gördü. Necip Fazil’in zengin içerikli siirlerini temel alarak bestelenmis sarkilar, ögrenciler tarafindan seslendirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284