KMÜ PTTO, TÜMSIAD Üyeleri Ile Bir Araya Geldi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜ PTTO) ile Tüm Sanayici ve Isadamlari Dernegi (TÜMSIAD) tarafindan Karaman tarim sanayicilerine yönelik bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

KMÜ PTTO, TÜMSIAD Üyeleri Ile Bir Araya Geldi

TÜMSIAD’in toplanti salonunda gerçeklestirilen ve sunumunu KMÜ PTTO Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu’nun yaptigi egitime TÜMSIAD Baskani Rifat Karaulu ve TÜMSIAD üyeleri ile PTTO Koordinatör Yardimcilari Yrd. Doç. Dr. Yakup Ulusu ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çevik katildi.
Sunumda Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) hakkinda bilgilendirme yapan Doç. Dr. Sönmezoglu, TTO’larin üniversite ve sehrin gelismesi için büyük önem tasidigina vurgu yaparak dünyadan örnekler sundu.
TTO’larin sanayiciler tarafindan fazla bilinmedigine dikkat çeken Doç. Dr. Sönmezoglu, TTO’larin içeriklerine ait modülleri anlatarak sanayici ile akademisyenlerin bir araya gelmesi gerektigini, bu durumun sanayinin kalkinmasina ve üniversitelerin gelismesine katki saglayacagini söyledi. Sanayici ve akademisyenlerin isbirligi yapma hususunda çekingen davrandiklarini ifade eden Doç. Dr. Sönmezoglu, bu düsüncenin kirilmasi ve sanayici ile akademisyenlerin karsilikli güven ilkesi çerçevesinde ortak isler yürütmesinin gerekliligi vurguladi.
Sanayicilere yönelik devlet destekleri hakkinda da açiklamalar yapan Doç. Dr. Sönmezoglu, sanayicilere bu desteklerden nasil faydalanabilecekleri hakkinda bilgi vererek proje gelistirme ve uygulama süreçlerinde alaninda uzman akademisyenlerle çalisildiginda desteklerden faydalanmanin daha kolay olacagini söyledi.
Egitim, sunumun ardindan sanayicilerin sorularinin cevaplanmasi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284