Karaman, Kar Ve Buzlanmayla Mücadeleye Hazir

Kis ayinin bütün yurdu etkisi altina almasiyla birlikte kar ve buzlanmaya karsi alinacak tedbirleri içeren “Kar ve Buzla Mücadele Toplantisi” Vali Murat Koca baskanliginda gerçeklestirildi.

Karaman, Kar Ve Buzlanmayla Mücadeleye Hazir

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantiya; Vali Koca’nin yani sira Il Jandarma Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Vali Yardimcisi Dr. Sezer Isiktas, Karayollari Genel Müdürlügü 3. Bölge Müdürü Ömer Baylar, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne ile ilgili kurum ve kuruluslardan yetkililer katildi.
Karayollari Genel Müdürlügü 3. Bölge Müdürü Ömer Baylar, kis ayinin hüküm sürmeye baslamasiyla birlikte Karayollari Genel Müdürlügü olarak, kar ve buzlanmalara karsi ulasim imkânlarinin saglikli bir sekilde sürdürülebilmesi amaciyla alinacak tedbirler konusunda koordinasyon üyelerine bilgiler verdi.
Kis programina göre mevcut yol durumu hakkinda katilimcilara bilgiler veren Baylar, kar ve buzlanma ile mücadele konusunda Bölge Müdürlügü olarak 151 kisiden olusan teknik personelin yani sira sahip olduklari 107 araç ve ekipmanlarla mücadelenin yürütülecegini belirterek, yürütülecek olan çalismalarda Karaman’in degil kis sartlarinin daha sert yasandigi Sertavul Geçidindeki mevcut hava sartlarinin dikkate alinacagini söyledi. Kötü hava sartlarinda sürücülerin uymasi gereken kurallar hakkinda da bilgiler veren Baylar, kar ve tipi nedeniyle meydana gelebilecek olusabilecek olumsuz hava kosullarinda vatandaslarin daha çok kitle ulasim araçlarini tercih etmelerinin önemli oldugunu dile getirdi. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi kurulan Alo 159 çagri iletisim merkez hakkinda da koordinasyon üyelerine bilgiler evren Baylar, Müdürlük olarak yaptiklari kar ve buzlanma ile mücadele sirasinda çesitli problemlerin yasandigini ve bu problemlerin çözümü noktasinda Il Emniyet Müdürlügü ile isbirligi içerisinde olmalari gerektigini de sözlerine ekledi.
Vali Murat Koca; 1 Aralik - 1 Nisan gününe kadar devam edecek olan 4 dört aylik zaman diliminde, kar lastigi uygulamasinin vatandaslarimizin can ve mal güvenligi bakimindan Valilikçe alinacak Karar dogrultusunda daha da genisleyerek denetim ve kontrollerin devam edecegini ifade etti.
Toplantida daha sonra kurumlarin kar ve buzla mücadele kapsaminda koordineli olarak çalismalari konusu görüsüldü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284