Termik Santrale Danistay Engeli

Konya-Karapinar, Karaman-Akçasehir-Ayranci kömür havzasinda yapimi düsünülen toplam 5.250 MW gücündeki 600 MW’lik termik santrale yakit temin edecek IV. Bölgedeki Ege Makine ve Elektrik Üretim Sanayi A.S.’ye verilen isletme ruhsatli 5 bin 908.02 hektarlik 3 adet kömür ocagina Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan onaylanan nihai ÇED raporunun iptali ile ilgili olarak Konya 1. Idare Mahkemesi’ne Sami Tunçer ve 15 arkadasi tarafindan açilan ve Sami Tunçer vekili Karaman Çevre Platformu 1. Dönem Baskani Av. Nesin Kayserilioglu tarafindan yürütülen iptal davasinda, mahkemece ÇED olumlu kararinin hukuka aykiri olmasi nedeniyle iptaline karar verilmisti.

Termik Santrale Danistay Engeli

Bu karar davali Çevre ve Sehircilik Bakanligi, katilan Ege Makine ve Elektrik Üretim Sanayi A.S., usul, esastan, mahkeme kararinin yürütmesinin durdurulmasi istemli olarak ve davaci Sami Tunçer vekili Av. Nesin Kayserilioglu tarafindan gerekçe yönünden temyiz edilmisti.
Temyiz incelemesini yapan Danistay 14. Dairesi tarafindan temyizlerine iliskin cevaplarini aldiktan sonra 2015/6309 esas 03.11.2015 tarihli kararinda iptale iliskin Konya 1. Idare Mahkemesi’nin iptal kararinin, yürütmesinin durdurulmasina iliskin Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Ege Makine ve Elektrik üretim Sanayi A.S. istemlerinin temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenlerle idare mahkemesince verilen kararin, yürütmesinin durdurulmasini gerektirecek nitelikte görülmediginden, yürütmenin durdurulmasi isteminin reddine karar verdi.
Yürütmenin durdurulmasinin isteminin reddine iliskin karar kesin olup temyiz incelemesi sonucunda verilecek esas kararla Konya 1. Idare Mahkemesinin ÇED olumlu kararinin iptaline, degin kararinin hukuki yerindeligi karar altina alinacak.
Karaman Çevre Platformu’nun Akçasehir halkinin hakli mücadelesini kanitlayan hukuken destekleyen, Danistay 14. Dairesi YD red karari büyük memnuniyetle karsilandi. Önümüzdeki günlerde temyiz sonucu verilecek kararin Karaman Çevre Platformu 3. dönem baskani Soner Özer tarafindan basin ve kamuoyu ile paylasilacagi bilgisine ulasildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284