KMÜ’de Bir Yil Daha Dolu Dolu Geçti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2015 yilinda bilimsel, sosyal ve kültürel pekçok etkinlik gerçeklestirilirken önemli isimler de ögrencilerle bulustu. KMÜ’de geride biraktigimiz yilda yine önemli organizasyonlar, yenilik ve gelismeler, akademik ve sportif basarilar, tanitim faaliyetleri, konferans, panel, söylesi, seminer, sergi, tiyatro, sinema, konser, kurs ve egitim programlari, kampanyalar, anma günleri üniversite hayatina renk katti.

KMÜ’de Bir Yil Daha Dolu Dolu Geçti

Yenilik ve Gelismeler
2015 yilinda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin ögrenci sayisi 13 bine yaklasti. Ayrica üniversitenin Elektrik-Elektronik Mühendisligi, Felsefe ve Islami Ilimler bölümleri ile Çagri Merkezi Hizmetleri, Asçilik, Emlak ve Emlak Yönetimi programlarina ilk kez ögrenci alindi. Bunun yani sira Yüksekögretim Kurulu tarafindan Ermenek Meslek Yüksekokulunda Maden Teknolojisi Programinin açilmasina izin verildi.
Üniversitede hizmet vermekte olan alti arastirma merkezine bir yenisi daha eklenerek Bilimsel ve Teknolojik Arastirmalar Uygulama Merkezi kuruldu. Bin kisilik konferans salonu hizmete açilarak önemli organizasyonlara ev sahipligi yapildi. Egitim Fakültesi ve Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde PUPA Ögrenci Entegrasyon Birimi açildi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, elektronik imzali diplomayi Türkiye’de hayata geçiren ilk üniversite oldu. Bununla birlikte KMÜ Ögrenci Isleri Daire Baskanligi tarafindan gerçeklestirilen projeyle Yüksekögretim Kurumlari Doküman Paylasim Sistemi olusturuldu.
Bilimsel, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi 2015 yilinda yine önemli etkinliklere ev sahipligi yapti. Üniversitede Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’in katilimlariyla Akilli Kent Entegrasyonu projesinin tanitimi yapilirken Ankara Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nin düzenledigi Bekir Sitki Erdogan’i Anma Konseri yüzlerce müzikseveri üniversite salonlarinda bir araya getirdi.
Üniversitede 2015’in öne çikan diger organizasyonlari ise su sekilde: Sosyal Bilimler Liseleri 7. Ulusal Ögrenci Sempozyumu, Karamanogullari Beyligi Sempozyumu, Imam-Hatip Okullari Çalistayi, Karaman Ili ve Ilçeleri Toplumsal Sorun Analizi Çalistayi, Bilimsel Makale Yazma Yayimlama ve Yayin Etigi Çalistayi, Püskürtmeli Kurutucu Çalistayi, 3. UNIKOP Spor Oyunlari Hentbol Müsabakalari, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Basketbol 1. Lig Grup Müsabakalari, Prof. Dr. Yasar Sevim Hentbol Turnuvasi, Spor Ödülleri Gecesi, KMÜ Spor Senlikleri, Çocuk Senligi, Selim Sirri Tarcan Spor Günleri, 6. Karaman Engelliler Spor Söleni, Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Subesi ‘Çocuklarimiz Umutlarimiz Yarinlarimiz' projesi tiyatro gösterisi.
Üniversitede 2015’te alaninda uzman pekçok isim de KMÜ’lülerle bulustu. Bunlardan bazilari söyle: Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Avrupa Birligi Bakanligi Siyasi Isler Baskani Ege Erkoçak, Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu, ünlü TV programcilari Bekir Develi ve Av. Hayati Inanç, ses sanatçilari Orhan Hakalmaz ve Sami Savni Özer, ünlü spor spikeri Erdogan Arikan, ünlü isadami Ataman Özbay ve saglikli yasam koçu Firat Çakir, yapimci ve yönetmen Hasan Yildiz, güzel konusma uzmani Ismet Topaloglu, Yazar Ceyhan Korkmaz, Yazar ve Sair Muhammed Ali Esmeli, Arastirmaci Yazar Dr. Mustafa Erim, Yazar Nurgül Çelebi, Yazar Sinan Yagmur, Kisisel Gelisim Uzmanlari Ali Avci, Kadir Sulak ve Serkan Sengül, Meddah Yusuf Duru, sosyal medya vine fenomenleri Can Tosun, Berat Toksöz, Bülent Mert ve Semih Varol, Konyaspor’un genç yetenekleri Ahmet Önay ve Ömer Ali Sahiner, Egitmen Ahmet Ihsan Demirci, Egitimci Mahmut Zengin, Karamanli Hafiz Egiticisi Mehmet Ali Koçak, Karamanli Egitimci Necati Yeniel, Karamanli Ögretmen Yazar Osman Ülkümen, KOSGEB Il Müdürü Mevlüt Tavsan, Türkiye Ekonomi Bankasi Çukurova Aktif Satis Bölge Yöneticisi Ali Tekli, TMMOB Gida Mühendisleri Odasi Konya Sube Baskani Mehmet Hulusi Ada, Yeminli Mali Müsavir M. Fevzi Mutlu, Mali Müsavirler Odasi Baskan Yardimcisi Umut Aydin ile Yeminli Mali Müsavirler Abdulkadir Aydin, Ahmet Aydin ve Bilal Aydin, Sahipkiran Stratejik Arastirmalar Merkezinden Süleyman Erdem, Cesurhan Tas ve Mesut Emre Karaköse, Patent ve Marka Vekilleri Ahmet Akkas ve Av. Mehmet Tanyer, Mercedes Benz Aksaray Fabrikasi Temsilcileri Hüseyin Özkan ve Gülhan Özcan, Kariyer.net Kidemli Etkinlik Yöneticisi Bahtiyar Gençero, Turkcell Akademi’den Mehmet Aca, Karaman Kamu Hastaneler Birligi Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu, Karaman Il Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, Opr. Dr. Orhan Rahmi Fesçekoglu, Opr. Dr. Onur Saydam, Dr. Fatih Ercin, Dr. Nesrin Bilgiçli, Dr. Tayfun Et.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi 2015 yilinda Fas’tan ve Türkiye’nin dört bir yanindan onlarca akademisyeni agirladi. Bunlardan bazilari söyle: Prof. Dr. Ahmet Önkal, Prof. Dr. Ahmet Tasagil, Prof. Dr. Azmi Yetim, Prof. Dr. Belgin Akçay, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Prof. Dr. Cagfer Karadas, Prof. Dr. Giyaseddin Demirhan, Prof. Dr. Ihsan Sezal, Prof. Dr. Kadir Ardiç, Prof. Dr. Metin Ekici, Prof. Dr. Muhittin Uysal, Prof. Dr. Murat Çemrek, Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalci, Prof. Dr. Önder Türkmen, Prof. Dr. Siddik Korkmaz, Prof. Dr. Tugrul Arat, Prof. Dr. Turan Karatas, Doç. Dr. Adalet Hazar, Doç. Dr. Birgül Demirtas, Doç. Dr. Hatice Yazgan, Doç. Dr. Niyazi Acer, Doç. Dr. Sinan Canan, Doç. Dr. Sebnem Aslan, Doç. Dr. Senol Babuscu, Doç. Dr. Tekin Çolakoglu, Yrd. Doç. Dr. Ali Asker, Yrd. Doç. Dr. Arif Behiç Özcan, Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Özsahin, Yrd. Doç. Dr. Esma Özdasli, Yrd. Doç. Dr. Marziye Memmedli, Yrd. Doç. Dr. Tugba Bayraktar, Dr. Lütfi Sezen, Dr. Muhammed Hisham Aghbalou.
Egitim ve Kurslar
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde 2015 yilinda Personel Daire Baskanligi tarafindan personele yönelik toplamda 90 saat hizmet içi egitim ile aday memurlar için 70 saat temel egitim seminerleri düzenlendi.
KMÜ Sürekli Egitim Merkezi tarafindan ise On Parmak F Klavye ve Zabit Kâtipligi Sinavlarina Hazirlik Kursu, DGS-Sayisal Hazirlik Kursu, Temel Düzeyde Bilgisayar Programlari Egitimi, Diksiyon ve Etkili Konusma Kursu, Farkindalik Kazanma, Etkin Okuma ve Anlama Kursu gibi kurs programlari düzenlendi.
Bunlarin yani sira üniversitede Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi, Is Sagligi ve Güvenligi Kurulu, Bilgi Islem, Idari ve Mali Isler, Strateji Gelistirme, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanliklari ile ögrenci topluluklari da çesitli konularda egitim programlari düzenlediler.
Tanitim Faaliyetleri
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi 2015 yilinda da çesitli tanitim organizasyonlarinda yerini aldi. Üsküp, Istanbul, Mersin, Sanliurfa ve Kocaeli’nde düzenlenen egitim fuarlarinin yani sira Karaman’da gerçeklestirilen Uluslararasi KOP Gençlik Festivali, Yesildere Yunus Emre Festivali, Ermenek Üniversite Tanitim Fuari, Karaman Milli Egitim Müdürlügü Üniversite Tanitim Günleri ile KMÜ Tanitim Günleri üniversite yetkilileri ile ögrenci ve velileri bir araya getirdi.
Ödüller ve Basarilar
Ispanya’nin en büyük arastirma merkezi olan National Research Council tarafindan hazirlanan ve Türkiye’den iki bin akademisyenin bilimsel performanslarinin degerlendirildigi rapora göre KMÜ’den bes akademisyen ‘En Basarili Bilim Insanlari’ listesine girdi.
Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisligi ikinci sinif ögrencisi Erhan Demircioglu, TÜBITAK tarafindan düzenlenen Üniversite Girisimcilik ve Yenilikçilik Yarismasinda teknoloji kategorisinde üçüncülük ödülüne layik görüldü.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi grekoromen takimi Türkiye sampiyonu olurken serbest takim Türkiye ikincisi, taekwondo takimi da Türkiye üçüncüsü oldu. KMÜ futsal takimi UNIKOP Spor Oyunlarinda sampiyon olurken erkek futbol takimi 1. lig futbol müsabakalarinda sampiyon oldu, bayan futsal takimi da birinci lige yükselmeye hak kazandi.
KMÜ’lü milli sporcu Taha Akgül, Dünya Güres Sampiyonasinda altin madalya kazanirken bu yil dördüncü Avrupa sampiyonluguna da uzandi. KMÜ’lü milli güresçiler Soner Demirtas gümüs madalya, Sezer Akgül, Furkan Asena Aydin ve Nur Tatar da bronz madalya kazandi.
Mustafa Göksel, Dünya Dag Kosusu Sampiyonasinda dünya üçüncüsü, Ahmet Din ise Büyükler Dünya Kick Boks Sampiyonasinda dünya üçüncüsü oldu. Karateci Tugçe Demis, Dünya Sampiyonasinda besincilik, Avrupa Sampiyonasinda üçüncülük, Türkiye Sampiyonasinda ise birincilik elde etti.
KMÜ’lü sporcular Fulden Gökalp ve Fuatcan Aldemir, Türkiye Taekwondo Sampiyonasinda birinci olurken Mehmet Ali Inan, Kulüpler Türkiye Taekwondo Sampiyonasinda Türkiye üçüncüsü oldu.
KMÜ’lü Zafer Elasan Üniversiteler Türkiye Boks Sampiyonasi ve Üniversiteler Türkiye Muay Thai Sampiyonasinda iki ayri bransta da altin madalyanin sahibi oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284