KMÜ’de Is Plani Hazirlama Egitimi Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜ PTTO), Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Konya Teknokent isbirligi ile ‘KMÜ Girisim TÜBITAK 1512 Is Plani Hazirlama Egitimi’ düzenlendi.

KMÜ’de Is Plani Hazirlama Egitimi Verildi

KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen ve Doç. Dr. Erkan Ülker tarafindan verilen egitim programina PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu, akademik personel ve ögrenciler katildi.
Fikir Asamasindan Pazar Asamasina Kadar Destek
TÜBITAK 1512 programi hakkinda bilgi veren Doç. Dr. Erkan Ülker, programin amacinin is fikriyle dogan yenilikçi ürünlerin fikir asamasindan pazara kadar desteklenmesi oldugunu söyledi. Is amaci güden fikirlerin projeye dönüstürülmesi sürecinde belli asamalar olduguna dikkat çeken Doç. Dr. Ülker, “Program kapsaminda, yenilik getirecek fikirlerin hayata geçirilmesi, is rehberi, finansal destege ulasma ve pazar bulma asamalarinda girisimcilere destek saglaniyor.” dedi.
“Kendinize güvenin, fikirlerinize önem verin”
Is plani hazirlanirken fikrin projeye dönüstürülmesi ile teknolojik dogrulama ve sirketlesmenin önemine vurgu yapan Doç. Dr. Erkan Ülker, “2012 yilinda yapilan 745 basvurudan 112’si kabul edildi. Kendinize güvenin, fikirlerinizi projeye dönüstürün. Kabul edilen projeler de önce bir fikir olarak dogdu. Inandiginiz projelerin ve fikirlerin arkasinda durarak, fikrinizi hayata geçirmek için çalisin.” seklinde konustu.
Çesitli basari öykülerinden örnekler veren ve kendi tecrübelerini de paylasan Doç. Dr. Erkan Ülker, egitime katilanlara dogru bir is plani için yapilmasi gerekenler hakkinda önerilerde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284