Konya’ya İkinci Şehit Ateşi Düştü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında el yapımı mayının patlaması sonucu 42 yaşındaki 2 çocuk babası Ulaştırma Uzman Çavuş Halim Ünal şehit oldu. Şehit haberi Konya’nın Akşehir ilçesindeki baba evine ulaştı.

Konya’ya İkinci Şehit Ateşi Düştü

Edinilen bilgiye göre, gece geç saatlerde Akşehir Yeni Mahalle'de ikamet eden anne Sebahat Ünal'a Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'nın şehadet haberinin verilmesi üzerine fenalaşan anne hastaneye kaldırıldı. Uzman çavuş olarak görev yapan şehidin evli ve 2 kız çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit annesi Sebahat Ünal’ı sabah hastaneden çıkmasının ardından Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tekrar evinde ziyaret etti.

“20 yaşından beri askerdi, bugün askerliği bitti”

Şehadet haberi ile yıkılan anne Sebahat Ünal, “20 yaşından beri askerdi daha hala askerlik bitmedi, bugün askerlik bitti gayri. Ölmeseydi de keşke 90 yaşına kadar asker olsaydı” diye gözyaşlarına boğuldu.

Gözü yaşlı anneyi Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya teskin ederken, şehidin babası Osman Ünal’ın vefat ettiği öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Halim Ünal’ın cenazesinin Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284