KOP Bölgesi’nde Hayvanciliga Önemli Destek

KOP’ta Hayvancilik Destekleniyor

KOP Bölgesi’nde Hayvanciliga Önemli Destek

KOP, DAP, GAP ve DOKAP kapsamindaki illerde damizlik koç, boga ve teke aliminda yüzde 80, yeni kurulacak veya tadilati yapilacak büyükbas ve küçükbas hayvancilik isletmelerine yüzde 50 hibe destegi verilecek.
Konuyla ilgili bir açiklama yapan KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, KOP Bölgesi’nin de içinde bulundugu hayvancilik desteklemelerinin Resmi Gazete’de yayimlandigini belirterek, bu hayvancilik desteklemelerin bölgelerin kalkinmasinda önemli bir rol oynadigini söyledi.
Bakanlar Kurulu karariyla Türkiye’de hayvancilik isletmelerin altyapilarinin gelistirilmesi ve verimliligin artirilmasi amaciyla yapilacak yatirimlarin desteklendigini vurgulayan Baskan Babaoglu; “Dogu Anadolu Projesi (DAP), Güneydogu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovasi Projesi (KOP) ve Dogu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamindaki illerde damizlik, koç, boga ve teke aliminda yüzde 80, yeni kurulacak veya tadilat yapilacak hayvancilik isletmelerine yüzde 50 hibe destegi verilecek. Hibe destek 2014-2018 yillari arasinda uygulanacak bu desteklemeden 4 Bölge Kalkinma Idarelerine bagli toplam 35 il yararlanacak. KOP kapsamindaki Konya, Karaman, Nigde ve Aksaray’da hayvancilik isletmelerinin altyapilarinin gelistirilmesi ve verimliligin artirilmasi amaciyla yapilacak yatirimlar desteklenecektir. Söz konusu projeler kapsamindaki illerde, isletmesi aktif olan yetistiricilere büyükbas için en az 10, en çok 49 bas anaç kapasiteli; küçükbas için en az 100, en çok 200 bas anaç kapasiteli yeni ahir ve agil yapimi, tadilati ile kapasitelere uygun damizlik erkek boga, koç, teke alimina hibe destek uygulanacak” diye konustu.
“Hayvanciligin gelismesi için önemli bir destek”
Türkiye genelindeki 38 milyon 509 bin 795 küçükbas, 14 milyon 532 bin 848 büyükbas hayvan varliginin bulundugunu vurgulayan Baskan Babaoglu sunlari söyledi:
“Türkiye’nin yüzölçümünün yüzde 43’ünü olusturmasina karsin tarim alanlarinin daha fazla kismina ve mevcut üretimlerinden daha yüksek potansiyele sahip olan KOP, DAP, GAP, DOKAP Bölgeleri ülkenin büyükbas hayvan varliginin yüzde 42’sini, küçükbas hayvan varliginin da yüzde 55‘ini üretmektedir. Hayvancilikta mevcut desteklere ilaveten gerçeklesecek olan bu destekle, ülkenin et ve süt ihtiyacina önemli bir katki saglanarak gida güvenligi artirilacak ve kalkinma için önemli bir kaynak olusturulacaktir. Bu bakimdan Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligimiz illerin bölgesel gelismislik farklarini en aza indirmek adina önemli bir karara imza atmistir. Türkiye ve KOP Bölgesi hayvanciligi için önemli olan bu desteklemeler için basta Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker olmak üzere emegi geçenlere tesekkür ediyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284