Larende Hanımlar Lokali Tamamlandı

Karaman Belediyesi, hanımlara yönelik hizmet veren sosyal tesislerine bir yenisini daha ekliyor. Larende Mahallesi’nde inşaası başlayan Hanımlar Lokali tamamlandı.

Larende Hanımlar Lokali Tamamlandı

Karaman Belediyesi tarafından Larende Mahallesi’ne yaptırılan Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi’nin inşaatı tamamlandı. Kadınların bir araya gelerek sosyalleşme fırsatı bulduğu, farklı dallarda bilgi ve becerilerini geliştirdikleri, üretip paylaştıkları hizmetler bu kez de Larende, Sümer ve Yenişehir Bölgesi’nde yaşayan kadınların ayağına geliyor.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Larende Mahallesi’ne yapılan Hanımlar Lokalinin yakın zamanda hizmete gireceğini söyleyerek Karaman Belediyesi’nin sadece yapısal alanda değil, yoğun bir kültür ve eğitim faaliyeti içerisinde de olduğunu vurguladı.

Başkan Çalışkan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kadın-Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ve Kültür-Sosyal İşler Müdürlüğümüz, daha önce Mümine Hatun Kültür Merkezi, Yunuskent Hanımlar Lokali ve Beyazkent Hanımlar Lokali’ni Karaman’ın hizmetine sundu. Şimdi de Osmangazi Hanımlar Lokali’ni ve yapımı yeni tamamlanan Larende Mahallesi’ndeki kadınlarımıza yönelik kültür merkezini faaliyete geçiriyoruz. Larende Kapalı Pazarının bulunduğu, 1442 metrekare alan üzerinde ve 350 metrekare kapalı alana sahip Larende Hanımlar Lokali’nde, hanımlarımız; farklı etkinlikler yaparak yetenekleri doğrultusunda hem kurs faaliyetlerinden hem de rahat bir ortamda spor yapma imkânı bulacaklar. Yakın zamanda hizmete açılacak bu merkezlerimizde hanımlara aile danışmanlığı, sosyal, psikolojik ve hukuki açıdan da hizmet verilecek. Karaman Belediyesi olarak, şehircilik hizmetlerinin yanı sıra yoğun bir kültür ve eğitim faaliyeti içerisindeyiz. Şehrimizin tüm bölgelerinde vatandaşlarımıza yönelik bu tür çalışmaları genişletmeyi düşünüyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284