Maden Faciasinda Savci Tahliye Talep Etti, Mahkeme Reddetti

Karaman`in Ermenek ilçesindeki kömür ocaginda 18 isçinin hayatini kaybettigi faciayla ilgili davanin altinci durusmasi yapildi.

Maden Faciasinda Savci Tahliye Talep Etti, Mahkeme Reddetti

Ermenek Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuklu saniklar maden ocaginin sahibi Saffet Uyar, teknik nezaretçi Ali Kurt, maden sahasinin ruhsat sahibi Abdullah Özbey, müsteki yakinlari ve taraf avukatlari katildi. Müsteki avukatlari, saniklarin tutukluluk halinin devamini talep etti. Sanik Özbey'in avukati Battal Özer, hakkinda yakalama karari bulunan daimi nezaretçi maden mühendisi Yavuz Özsoy'un, hayatini kaybeden 18 isçinin her biri için olasi kast ile yargilanmasi gerektigini söyledi.
Dosyada rapor hazirlayan bilirkisilerin dinlenilmesini isteyen Özer, müvekkilinin tahliyesini talep etti, sonra durusmaya ögle arasi verildi. Durusmanin ögleden sonraki oturumunda savci, maden sahasinin ruhsat sahibi Abdullah Özbey ve teknik nezaretçi Ali Kurt'un tutuklu kaldiklari müddet, bilirkisi raporunun dönüs süresinin belirli olmayisi ve kusur dereceleri degerlendirilerek tahliyelerini istedi.
Savci, maden ocaginin sahibi Saffet Uyar'in, üzerine atili suç ve mahiyeti, kusur derecesi, tanik beyanlari, bilirkisi raporlari, kuvvetli suç süphesinin varligi nedeniyle tutukluluk haline, daimi nezaretçi maden mühendisi Yavuz Özsoy hakkindaki yakalama kararinin devamini talep etti. Söz verilen tutuklu saniklardan Ali Kurt, görevi geregi kusuru ve ihmalinin olmadigini savundu. Sanik Uyar ve Özbey de tahliyelerini istedi. Savcinin tahliye talebine madenci yakinlari tepki gösterdi.
Karar için durusmaya kisa bir süre ara veren mahkeme heyeti, durusmanin tamamlandigini belirterek, Uyar, Kurt ile Özbey'in tutukluluk hali ve Özsoy hakkindaki yakalama kararinin devamina karar verdi.
Mahkeme heyetince durusma, eksik hususlarin giderilmesi için 22 Mart'a ertelendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284