Maden Kazasinda Ölen Isçiler Mezarlari Basinda Anildi

Karaman’in Ermenek ilçesinde, 18 maden isçisinin hayatini kaybettigi facianin yildönümünde yüreklerdeki aci bir kez daha yasandi.

Maden Kazasinda Ölen Isçiler Mezarlari Basinda Anildi

28 Ekim 2014 tarihinde, Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Pamuklu köyü yakinlarindaki kömür madeninde su baskini sonucu 18 isçi mahsur kalarak hayatini kaybetti. Facianin yildönümünde Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi ile Karaman Müftülügü isbirligi içerisinde gerçeklestirdigi Gönüller Bir Olsun Acilar Son Bulsun projesi hayat buldu. Proje kapsaminda Ermenek Asagi Çaglar köyü Karamanoglu Camisinde namaz sonrasi gençlik liderleri ve 40 genç gönüllü tarafindan gül suyu ve serbet dagitildi. Karaman Imami Azam Camisi Imami Mehmet Simsek tarafindan 18 maden isçisinin ruhuna mevlit okutuldu. Mevlit sonrasi Gençlik Merkezi Müdürü Sahabettin Gezen esliginde Imami Azam Camisi Imami Mehmet Simsek, ilçe Vaizi Halil Ibrahim Coskun, gençlik liderleri, genç gönüllüler ve maden isçilerinin yakinlari kabir ziyareti yapti. Kazada ölen madenciler Mehmet Baha, Ömer Cansu, Recep Çiloglu, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, Hüsnü Çolak, Tezcan Gökçe, Isa Gözbasi, Hüseyin Gültekin, Ismail Gürses, Ali Haznedar, Kerim Haznedar, Ugur Ilhan, Mehmet Özcan, Mehmet Tokat, Hasan Tuncer, Bahri Üzer ve Kamil Yaman’in mezarlari ziyaret edildi, mezarlarina gül dikildi.
Maden isçisi yakini Hasan Çoksöyler, "Yasanan elim kaza sonucunca kardesim Osman Çoksöyler hakkin rahmetine kavustu. Buraya gelip acilarimiza ortak oldugunuz için hepinize tesekkür ederim. Allah sizden razi olsun. Allah kimseye böyle bir aci yasatmasin” diye konustu.
Gerçeklestirilen ziyarette duygu dolu anlar yasadiklarini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Gezen, "Ülkemiz bir daha aci yasamasin. Ermenek’te hayatini kaybeden isçilerimizin ailelerinin acisi bizim acimizdir. Sehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina ve sevenlerine tekrar bassagligi diliyorum" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284