Madendeki Su Tahliye Operasyonu Ahtapot Araciyla Hizlaniyor

Karaman’in Ermenek ilçesindeki maden kazasinda su tahliye çalismalarini büyük oranda hizlandiracak olan Ahtapot araci alana ulasti. Basbakanlik AFAD koordinasyonunda 379 kisilik ekibin üstün gayreti ve 62 araç ile yürütülen arama kurtarma çalismalari kesintisiz sürüyor.

 Madendeki Su Tahliye Operasyonu Ahtapot Araciyla Hizlaniyor
Dünden itibaren operasyonu yerinden yöneten AFAD Baskani Dr. Fuat Oktay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik ve Karaman Valisi Murat Koca ile birlikte sabah saatlerinde çalismalari yerinde inceledi. Daha sonra çalismalar hakkinda AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi’nde brifing verildi.
AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi, alanda görev alan birimlerin ve müdahale operasyonunun daha etkin yönetilebilmesi için olay mahallinde kesintisiz hizmet veriyor. Madende mahsur kalan isçileri kurtarma çalismalarinda suyun tahliyesini hizlandiracak jeneratör ve motopomplar olay mahalline sevk edildi. Bunlardan biri olan ve ‘Ahtapot’ olarak adlandirilan hortum araçlari, dakikada 8 bin 500 litre su tahliye edebiliyor. 60 metre derinlikten su çekebilme yetenegine sahip olan araçlar, 50 metre yüksege su tahliyesi yapabiliyor. Alana sevk edilen jeneratörler sayesinde 250 kilowattlik mevcut kurulu güç 6 kat artti, çalismalar daha hizli bir sekilde yürütülmeye baslandi.
Dün olayin meydana geldigi ilk andan saat 19.00’a kadar 2’si yarali olmak üzere 16 isçi göçük altindan sag kurtuldu. Diger isçilerin kurtarilabilmesi için madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi islemi devam ediyor.
AFAD Arama Kurtarma ekipleri, olay mahallinde çalismalarini gece boyunca araliksiz sürdürdü. AFAD Arama Kurtarma Birlikleri’nden 4 deneyimli dalgiç da çalismalara katildi. Arama kurtarma çalismalari toplamda 379 kisilik ekip ile 2 uçak, 2 helikopter, 21’i ambulans ve 15’i AFAD Arama Kurtarma Araci olmak üzere 62 araçla AFAD koordinasyonunda araliksiz sürüyor. Alana çok sayida motopomp, 3 seyyar aydinlatma cihazi, 10 büyük çadir, seyyar mutfak, mobil yatakhaneler, 700 battaniye, kumanya ve içecek sevk edilirken, 7 mobil baz istasyonu kuruldu, kumanya ve içecek saglandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284