Polis Teskilati 167 Yasinda

Türk Polis Teskilatinin kurulusunun 167. yildönümü nedeniyle yarin ilimizde bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Polis Teskilati 167 Yasinda
Saat 11.00’de Valilik binasi önünde bulunan Sehitler Anitina çelenk konulmasiyla baslayacak olan etkinlikler saat 12.00’de Polisevi’nde verilecek kokteyl ile sona erecek.
 VALI KAHRAMAN: TÜRK POLISI FEDAKARDIR
Polis Teskilatinin 167. kurulus yili nedeniyle bir mesaj yayinlayan Vali Süleyman Kahraman, Türk polisinin her zaman fedakârca hizmet verdigini söyledi.
Vali Kahraman, “Türk Polis Teskilati; ülkemizin bölünmez bütünlügünü koruma ve kollama, halkimizin can ve mal emniyetini koruma, huzur ve güven ortamini tesis ve temin etme, suç islenmesini önleme ve isleyenleri adalete teslim etme hususunda çok büyük bir özveriyle gece gündüz demeden basarili bir sekilde 167 yildir çalismaktadir. 10 Nisan, "Polis Günü", Aziz Milletimizin huzur ve güvenliginin teminati olarak gördügü Türk Polisine minnettarligimizin bir ifadesi olarak armagan ettigi bir sükran günüdür. Türk Polisi, gösterdigi olaganüstü gayretlerle yaptigi hizmetler sonucunda, Milletinin gönlünde taht kurmanin hakli gurur ve mutlulugunu yasamaktadir.Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, görevini her zaman fedakârca yapmis, gerektiginde canini hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmis, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmistir. Halkimizin duydugu bu güveni devam ettirmek tüm polislerimizin öncelikli görevi olmalidir. Bu onurlu görevlerini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirerek Karaman’in güven ve huzur sehri olmasinda mesai mefhumu tanimadan görev alan emniyet teskilatina tesekkürlerimi sunarim. 10 Nisan 1845’te kurulan Emniyet Teskilatimizin kurulusunun 167. yildönümü dolayisiyla sehit olan polislerimizi rahmetle, gazi polislerimizi ise minnetle aniyorum. Halen görevleri basinda hizmet vermekte olan polislerimize görevlerinde üstün basarilar ve ailelerine de saglik, mutluluk ve esenlikler dileyerek tüm Emniyet Teskilatinin Polis Haftasini kutluyorum” dedi.
 MILLETVEKILI ELVAN: “POLIS HALKIMIZA GÜVEN VE GURUR VERMEKTEDIR”
Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan Polis teskilatinin kurulus yildönümü vesilesiyle yazili bir mesaj yayinladi.
Elvan mesajinda, “Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayisinin saglanmasi kadar milli birlik ve beraberligimizin devami içinde vazgeçilmez bir unsur olan polis teskilatimiz, köklü kurumlarimizin basinda gelmektedir. Kurulus yildönümünü kutladigimiz bu günde, milletimizin bagrindan çikmis güzide mensuplarinin fedakâr ve cansiperane çalismalarinin Halkimiza güven ve gurur verdigi muhakkaktir. Devletimizin öncelikli görevi, vatandaslarimizin huzur ve güven içinde yasamasini temin etmektir. Bu manada geçmiste yasanan bazi olumsuz uygulamalar neticesinde halkimizin gözünde imaj kaybina ugramis bulunan polis teskilatimiz, yasadigi zihinsel degisim ve ülkemizin kaydettigi demokratik kazanimlar sayesinde bugün en güven duyulan kurumlarimizin basinda gelmektedir. Denetime açik, seffaf ve hesap verebilirlik gibi çagimizin gerektirdigi özelliklere sahip olan polis teskilatimiz, halkimizin kaliteli hizmet beklentilerine de cevap vermektedir. Anayasa ve yasalardan aldigi güçle görevini yapan bu teskilatimiz temel hak ve özgürlüklerin korunmasina hizmet eden güvenlik duygusunu tesis etmede çok ciddi bir görevin de uygulayicisidir. Yasalari uygularken insan hak ve özgürlüklerine gösterilen hassasiyet ile güvenlik ve özgürlük dengesini saglamak, günümüzde çagdas bir devletin en önemli göstergelerinden birisi haline gelmistir. Son yillarda tüm kurum ve kuruluslarimizin kaydettigi gelisme ve degisimden polis teskilatimizda geri kalmamis, çagin gerektirdigi en ileri teknoloji ve bilgi birikimini en üst düzeyde kullanan kurumlardan biri haline gelmistir. Bu süreçte polis teskilatimiz gittikçe güçlenmis, modern araç ve gereçlerle donatilmis, teknolojik altyapiya sahip bir konuma gelmistir. Türk polisi, bagrindan çiktigi bu milletin huzur ve güvenligini saglamak ugruna yeri geldiginde gözünü kirpmadan canlarini tehlikeye atmakta, cesaretle ve fedakârca vazifesini yürütmektedir. Bu duygu ve düsüncelerle Polis Teskilati mensuplarinin anlamli gününü kutluyor, aziz sehitlerimize Allah'tan rahmet, hâlihazirda görevi basinda bulunan teskilat mensuplarina da saglik, basari ve mutluluklar diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284