“Sahne Sirasi Sende” Tanitimlari Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanligi, sesine ve sahne performansina güvenen gençlerin yetenegini sergileyebilecegi “Türk Müzigi Yarismasini” ikinci kez hayata geçiriyor.

“Sahne Sirasi Sende” Tanitimlari Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen “Sahne Sirasi Sende” yarismasi için tanitimlar Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü üyeleri tarafindan araliksiz devam ediyor. Karaman’da okullari bir bir gezen liderler ve gönüllü üyeler ögrencilerle bir araya gelerek “Sahne Sirasi Sende” yarismasinin tanitimlarini gerçeklestiriyor. Gençlerin, Türk Müzigi’ne olan ilgilerinin artmasi amaciyla düzenlenecek organizasyon ‘Sahne Sirasi Sende’ sloganiyla 14-29 yas arasindaki tüm gençleri Gençlik Merkezleri Arasi Türk Müzigi yarismalarina davet ediyor.
Il Birinciligi-Grup Birinciligi ve Türkiye Finali olmak üzere 3 asamada gerçeklestirilecek yarismada gençler, ‘Solo Kiz/Erkek Ses ve Solo Çalgi’ dallarinda yarisacak. Türk Sanat Müzigi, Türk Halk Müzigi ve Geleneksel Türk Müzigi dallarinda eser seslendirecek olan gençlere tecrübeli bir orkestra eslik edecek. 14-17 / 18-21 / 22-29 yas kategorilerinde yarisacak gençler, aralarinda ünlü sanatçilarin da yer aldigi seçici kurul üyeleri önünde performans sergileyecek.
Il birinciligi yarismalari Ocak ve Subat aylarinda, grup birinciligi yarismasi Mart ve Nisan aylarinda düzenlenecek. Türkiye finali ise Mayis ayi içerisinde gerçeklestirilecek.
Dereceye giren gençlere çesitli ödüllerin verilecegi “Gençlik Merkezleri Arasi Türk Müzigi Yarismasina” katilim için gençlik merkezi üyesi olma sarti bulunup yarisma basvurulari gençlik merkezlerinde yapilacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284