Sariveliler’de Is Güvenligi Egitimi

Karaman’in Sariveliler ilçesinde belediye personeline is güvenligi egitimi verildi.

 Sariveliler’de Is Güvenligi Egitimi

Belediye toplanti salonunda düzenlenen egitime birim müdürleri ile belediye bünyesinde çesitli görevlerde çalisan tün personel katildi. Is Güvenligi Uzmani Talha Cavit Taskiran, is kazalarinin ve meslek hastaliklarinin yüzde 98 oraninda önlenebilecegini, bunun içinde herkesin bilinçli bir çalisma ortaminda çalismasi gerektigini söyledi.

Taskiran, "Is güvenliginde herkesin kendi üzerine düsen görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluk özellikle isçinin kendi hayatini korumasi adina da büyük önem tasimaktadir. Yetersiz güvenlik tedbirleri yüzünden birçok çalisan yaralanmakta, hatta hayatini kaybetmektedir. Hedefimiz yapilan bu egitimlerle kazalari asgariye indirip, daha güvenli bir çalisma ortami saglamaktir" dedi.
Toplantida katilimcilara, çalisanlarin yasal hak ve sorumluluklari, is kazasi ve meslek hastaligindan dogan hukuki sonuçlar, çalisma mevzuati ile ilgili bilgiler, isyeri temizligi ve düzeni, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldirma ve tasima, is ekipmanlarinin güvenli kullanimi, güvenlik ve saglik isaretleri, isyerindeki tehlikeler, is güvenligi konusu ile ilgili örnekler verdi. Katilimcilara ayrica meslek hastaliklarinin sebepleri, hastaliktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanmasi, ilk yardim gibi konularda da bilgiler verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284