Selçuk Endonezya Ile Egitim Köprüsü Kuruyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Yogyakarta Sultani Sri Sultan Hamengku Buwono’nun ve Endonezya’nin en önemli üniversitesi olarak kabul edilen Gadjah Mada Üniversitesi’nin daveti üzerine, Endonezya’da bir dizi ziyaret gerçeklestirdi.

Selçuk Endonezya Ile Egitim Köprüsü Kuruyor

Kurumsal isbirligini gelistirmek için Gadjah Mada Üniversitesiyle protokol imzalayan Rektör Prof. Dr. Hakki Gökbel, bu görüsmelerle hem üniversitelerarasi egitim ve arastirma alaninda isbirligine gitmeyi hem de ülkemizle Endonezya arasinda kültürel isbirliginin gelistirilmesine katkida bulunmayi amaçladiklarini ifade etti.
Endonezya’nin Gadjah Mada ve Yogyakarta Teknoloji Üniversiteleri ile yapilan görüsmeler ve imzalanan protokolle üniversitelerarasi lisans ve lisansüstü ögrenci ve akademik personel degisiminin yaninda Mevlana Degisim Programi gibi programlarla da egitim alaninda isbirligi çalismalari yapilacak. Akademik Degisim Programi’nda ögretim üyeleri karsilikli olarak ülkelerarasi dersler verebilecek ve akademik çalismalari beraber yürütebilecekler.
“ENDONEZYA ILE KÜLTÜREL BAGLARI DA GELISTIRIYORUZ”
Imzalanan protokollerin hem Türkiye için hem de Selçuk Üniversitesi için önemli oldugunu kaydeden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel, “Iki ülkenin üniversiteleri arasinda imzalanan bu protokol ile bir çesit devletlerarasi egitim anlasmasi da yapilmis oluyor. Akademik degisimle ögretim üyeleri diger ülkede ders verebilecekler. Çesitli alanlarda yapilan akademik çalismalarini beraber yürütebilecekler. Mevlana Degisim Programi ve Gadjah Mada Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pratikno ile imzaladigimiz protokol ile Erasmus Mundos çerçevesinde isbirligi programi gerçeklestirecegiz. Ülkemizle kültürel baglari güçlendirmek isteyen 250 milyonluk dev ülke Endonezya ile böylece hem egitim alaninda hem de kültürel alanda güzel bir isbirligi saglanmis olacak” dedi.
Endonezya ile yapilan isbirligi protokollerinin yani sira Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Endonezya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Yardimcisi ve ayni zamanda Uluslararasi Isbirligi Komitesi Baskani olan George Iwan Marantika’nin ve Yogyakarta Teknoloji Üniversitesi delegasyonunun daveti üzerine bir toplantiya katildi. Toplantida Yogyakarta Teknoloji Üniversitesi’nin Selçuk Üniversitesi’yle egitim ve ögretim alaninda isbirligi gelistirmesi karari alindi. Ayrica, basta Yogyakarta Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Tri Gunarsih olmak üzere bir delegasyonun Mayis veya Haziran ayinda Selçuk Üniversitesi’ni ziyaret edecegi belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284