Sürücüler dikkat! Her An Ceza Yiyebilirsiniz

Zorunlu Trafik Sigortasi yaptirmayan araç sahipleri simdi yandi. Zorunlu Trafik Sigortasi için artik emniyette devrede

Sürücüler dikkat! Her An Ceza Yiyebilirsiniz

10 milyondan fazla aracin her yil yeniledigi Zorunlu Trafik Sigortasi için emniyet devreye girdi.
Emniyet ile yapilan isbirligi kapsaminda sigortasiz araç sahiplerine SMS gönderilecek. SMS ile uyarilan tasit sahiplerine sigorta yaptirmamalari halinde cezai yaptirimla karsi karsiya kalacaklarina yönelik ikazda bulunulacak.
Trafik Sigortalari Bilgi Merkezi’nden (TRAMER) Hazine’ye gönderilen sigortali araç bilgileri Emniyet Genel Müdürlügü’ne kisa süre önce iletildi. Hangi ilde trafik sigortasiz araç olduguna iliskin plaka bilgileri 81 ilin valiligine gönderilirken, tespit edilen araçlara cezai yaptirim uygulanacak.
SMS GELECEK
Zorunlu Trafik Sigortasi yaptirmayan araçlara poliçesi düzenlenene kadar el konulmasi ve para cezasi kesilmesi yaptirimi bulunuyor. Hazine Müstesarligi’nin yakindan takip ettigi süreç kapsaminda yeni bir uygulama daha devreye giriyor. Emniyet ile yapilan isbirligi kapsaminda sigortasiz araç sahiplerine TRAMER’den gelen bilgiler dogrultusunda cep telefonlarina SMS gönderilecek. SMS ile uyarilan tasit sahiplerine sigorta yaptirmamalari halinde cezai yaptirimla karsi karsiya kalacaklarina yönelik ikazda bulunulacak.
Zaman'dan Ercan Baysal'in haberine göre Türkiye genelinde otomobillerin yüzde 90’lik bölümünde trafik sigortasi yaptirildigina dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi, “Bu oran kamyon, kamyonet ve motosiklet dahil edildiginde düsüyor. Özellikle tasrada bu kural ihmal ediliyor. Simdi emniyet ile ortak çalisma yürütülüyor. Trafik sigortasi yaptirmayan araçlarin plaka bilgileri emniyette yer aliyor. Kontrollerde bu araçlari tespit etmek zor olmayacak. Araç sahiplerinin bunu göz önünde bulundurmasi gerekiyor.” dedi
Kaynak: Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284