Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları Konya Gezisinde

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi planladığı sosyal ve kültürel faaliyetlerle hizmet vermeye devam ediyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları Konya Gezisinde

Hali hazırda TRSM de takip edilen 205 kayıtlı danışanı olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, danışanları için Konya şehir merkezine gezi düzenlendi. Yapılan Konya gezisinde başlangıç olarak çoğu danışanımızın ilk kez görecekleri çeşitli hayvan türlerini barındıran Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi gezildi. Ardından Japon mimarisine uygun olarak yapılan göletleri, peyzaj düzenlemeleri, taş ve ahşap köprüleriyle, Japon bitkileri ve bambu su oyunlarıyla dikkat çeken Japon Kyoto Parkı gezisiyle devam etti. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin örnek alınarak tasarlanan Kalehan Ecdat Parkına gidildi. Uzun yıllar Selçuklu Devletine başkentlik yapmış ve Osmanlı Devletinin de önemli merkezlerinden biri olan Konya İlinin Ecdat hatırasının yaşatıldığı parkı ziyaret ettiler.
Etkinlik esnasında danışanların keyifli vakit geçirdiği ve yapılan gezinin moral, motivasyonu arttırıcı etkileri olduğu gözlendi. Danışanlar tarafından alınan geri bildirimde bu tür sosyo-kültürel etkinliklerin toplumsal yaşama katılımı destekleme de faydalı olduğu ve sosyalleşmeyi arttırıcı etkileri olduğu ifade edildi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tedavi ekibi tarafından yaz dönemi için planlanan yeni etkinlikler olduğu ve etkinliklerin devam edeceği belirtildi.
Etkinlikler hakkında bilgi veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Uzm.Dr.Elif Nurgül Sungur; amaçlarının hastalık sonrası işlevsel bozukluğa maruz kalan hastaları yeniden topluma kazandırmak olduğunu belirtti. Bununla alakalı birçok uğraşı alanımız var ve danışanlarımız bunlardan aktif bir şekilde faydalanıyorlar. Sosyal ve kültürel etkinlikler de bu uğraşılarımızın en önemli parçalarından biridir. Bu kapsamda yapılan Konya İli gezisi danışanlarımız da olumlu etkiler bırakmıştır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284