Ünlü Şef Karaman’da

Künefe dediğimiz zaman bile akan sular durur biliyoruz, ama Hatay'ın diğer yöresel lezzetlerine de bir bakmak lazım. Mutfağını bilmek lazım! Bu lezzetleri tatmak için Hatay’a gitmenize gerek kalmadı Hatay sofrası çok yakında Karaman’da açılıyor.

Ünlü Şef Karaman’da

Hatay’ın en ünlü şefleri arasında gösterilen ve uluslararası platformlarda Hatay yemeklerini tanıtan ünlü şef Abdullah Katırcıoğlu yılbaşından itibaren Karaman’da yeni yılın ilk haftası faaliyete geçecek olan Hatay Sofrası siz Karamanlılara Hatay yemeklerini sunacak.

Katırcıoğlu yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 17 yıldır Antakya 5 yıldızlı otel olarak hizmet veren Ottoman Palace otelin aşçıbaşılığını yapmaktaydım, biz ailece ahçıyız kardeşlerim 4 yıl önce Karaman’a geldiler. Grand Karaman otelin mutfağında Souce Chef olarak çalışıyorlar ben zaman zaman onları ziyarete geliyordum ve şehrin yapısını çok beğendim kardeşlerimde burada olduğundan dolayı aileminde isteğiyle buraya yerleşmeye karar verdim. Karaman’da yaşayan insanlara farklı lezzetler tattırmak için Hatay yöresel yemeklerini yapacağım Hatay Sofrası’nı açmaya karar verdim. Burada 07.00 İle 24.00 arasında Aile Restaurantı olarak hizmet vereceğiz hatay çorbalarından tutun Hatay yemekleri, tuzda tavuğu, kebapları, mezeleri, içli köfteleri, el yapımı künefe, kabak tatlısı, irmik helvası vb gibi yöresel mutfağımızdan farklı lezzetleri sizlere sunacağız. Yeni yılın ilk haftası eski Piaz köftenin yerinde hizmet vermeye başlayacağız sizleri farklı lezzetlerin sunulduğu Hatay sofrasına davet ediyorum” dedi.

Son zamanlarda markaların tercih ettiği Karaman’da farklı lezzetlerin sunulacağı ve ailelerin gidebileceği yeni mekânların açılması ilimizin gelişmekte olduğunu gösteriyor ve bize mutluluk veriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284