Vali Koca, Ayranci ve Taskale’de Incelemelerde Bulundu

Ilimiz Valisi Murat Koca hafta sonunda Ayranci ilçesinde köy muhtarlariyla düzenlenen kahvalti programinda bir araya geldi.

Vali Koca, Ayranci ve Taskale’de Incelemelerde Bulundu

Ayranci Baraji Sosyal Tesislerinde yapilan toplantiya Vali Murat Koca, Milletvekili Mevlüt Akgün, Medas Genel Müdürü Muhittin Murat, Konya Orman Bölge Müdürü Necati Aliç, DSI 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, DSI 4. Bölge Müdür Yardimcisi Osman Nuri Akyalçin, DSI 42. Sube Müdürü Eyyüp Aslan, Gida ve Tarim Hayvancilik Il Müdürü Mehmet Öztiryaki, Sulama Birligi Baskani Mustafa Degirmencioglu, muhtarlar ve sulama birligi baskanlari katildi.
Toplantida tarimsal sulama, arazi toplulastirma çalismalari, köy yollari ve köylerin diger sorunlari hakkinda köy muhtarlari ve sulama birlikleri baskanlari düsüncelerini dile getirirlerken, daire müdürleri de sorunlari yerinde dinleyerek çözüm önerilerini ve düsüncelerini toplantiya katilanlarla paylastilar.
Toplantinin ardindan Ayranci Barajinda incelemeler yapan Vali Murat Koca beraberindekilerle birlikte Taskale Kasabasina gitti. Taskale’ye gelisinde Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu tarafindan karsilanan heyet, Mevlana Kalkinma Ajansi’nin finansal destegi ile içi isiklandirilip yürüyüs yollari yapilarak turizme kazandirilan “Incesu Magarasi”ni gezdiler. Taskale Kasabasina 9 km uzaklikta bulunan ve saglik turizmi açisindan önemli bir zenginlik olan Incesu Magarasi’nda yapilan çalismalar hakkinda Baskan Sunaoglu Vali Murat Koca’ya bilgi verdi.
Incesu Magarasindaki incelemelerin ardindan Vali Koca Taskale Kasabasinda Devlet Su Isleri tarafindan yapilacak olan gölet yerinde incelemelerde bulundu. Ziyaretin sonunda Taskale dogal tahil ambarlarini gezerek burada da incelemelerde bulunan Vali Murat Koca Taskale’nin turizme kazandirilmasi ve turizmdeki potansiyelinin arttirilmasi için yapilmasi gereken çalismalar hakkinda Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu'yla bir görüsme gerçeklestirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284