Hz. Mevlana`nin 738. Vuslat yildönümü anma etkinlikleri yapildi

Hz. Mevlana`nin 738.Vuslat Yildönümü etkinlikleri Karaman`da sema gösterisiyle basladi.

Hz. Mevlana`nin 738. Vuslat yildönümü anma etkinlikleri yapildi
Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlige Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Hz. Mevlana'nin 22. kusaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile daire müdürleri ve çok sayida vatandas katildi. Sema gösterisi öncesi protokol konusmalari yapildi. Hz. Mevlana'nin 22. kusaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile Selçuk Üniversitesi Mevlana Arastirmalar Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Simsekler yaptiklari konusmada izleyicilere sema ve Hz. Mevlana hakkinda bilgi verdi. Karaman Valisi Süleyman Kahraman ise konusmasinda, Türk halkinin sadece sevinçlerini degil kederlerini de paylasan bir medeniyetin mensubu oldugunu söyledi.
Bugün büyük bir düsünürün aziz hatirasini yad etmek için toplandiklarini ifade eden Kahraman, "Hz. Mevlana bu kadim sehrin sokaklarinda yürüdü, bu kadim sehirden de gökyüzüne bakti. Gittigi her yerde oldugu gibi Karaman'da da her daim gönülleri besleyecek bir miras birakti. Bizler de bu kutlu mirasi her daim diri tutabilmek niyeti ile buradayiz. Karaman Hz. Mevlana'nin annesinin sirlandigi sehir. Böylesine kadim bir sehrin sakinleri olarak tüm dünyayi Hz. Mevlana'nin hosgörüsüyle ve yüreginde tasidigi sevgiyle kusatmanin azminde ve gayretinde olmaliyiz" dedi.
Belediye Baskani Kamil Ugurlu da, "Karaman için Hz. Mevlana çok önemlidir. Hz. Mevlana dünya için önemlidir. Bu yüzden vuslat törenlerinin Karaman'da baslamasi önemlidir. Insallah gelecek yillarda da kutlama merasimlerini daha genis programlarla Karaman'dan baslatacagiz" diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan Uluslararasi Mevlana Vakfi Sema heyeti tarafindan sema gösterisi yapildi. Yogun katilim nedeniyle sema gösterisini izleyemeyenler Kültür Merkezi koridoruna kurulan dev ekrandan izledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284