KOP Idaresi’nden Belediyelere Proje Egitimi

KOP Idaresi, Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Gelistirilmesi Projesini baslatti

KOP Idaresi’nden Belediyelere Proje Egitimi

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, Onuncu Kalkinma Planinin “Nitelikli Insan; Güçlü Toplum” hedefi dogrultusunda KOP Eylem Plani’nin ana eksenlerinden birisi olarak belirlenen “Kurumsal Kapasitenin Gelistirilmesi” kapsamindaki çalismalarin hizla devam ettigini söyledi.
KOP Idaresi tarafindan hazirlanan “Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Gelistirilmesi Projesi” Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde’de eszamanli olarak uygulamaya baslandi. Bes hafta sürmesi planlanan egitim programi kapsaminda KOP Bölgesi’ndeki belediyelerden seçilen 136 personele proje yazma, proje yönetme ve uygulama becerisi, yerel yönetimler mevzuati ve kisisel gelisim egitimleri verilecek.
“Kalkinma, yerelden baslar”
Projenin Konya etabinin açilis toplantisinda bir konusma yapan KOP Idaresi Baskani Ihsan Bostanci, kalkinmanin yerelden genele uzan bir süreç oldugunu belirterek, topyekün kalkinma için yerel yönetimler basta olmak üzere bölgede faaliyet gösteren tüm kurumlara büyük görevler düstügünü ifade etti.
KOP Idaresi Baskani Bostanci, kalkinmadaki sürekliligin ancak iyi yetismis bir beseri sermaye ile saglanabilecegini belirterek sunlari söyledi: “ Bu anlayisla, KOP Eylem Plani’nin eksenlerinden bir tanesi Kurumsal ve Beseri Kapasitenin Gelistirilmesi olarak belirlendi. Bu eksen kapsaminda KOP Eylem Plani döneminde özellikle yerel yönetimler basta olmak üzere bölgede faaliyet gösteren üniversiteler, kamu kurum kuruluslarinin tasra teskilatlari ve sivil toplum kuruluslarinin kurumsal ve beseri kapasitesinin gelistirilmesi için genis çapli egitim çalismalarimiz olacak.” diye konustu.
“KOP Bölgesi fonlardan daha etkin faydalanabilir”
Proje hazirlanirken KOP illerinin tamaminda yerel yönetim temsilcileri ile toplantilar düzenlediklerini kaydeden Bostanci, toplantilarda kendilerine aktarilan sorunlarin basinda yerel yönetimlerin gelistirdikleri projelere fon üretmekte yasadiklari sikintilarin geldigini belirterek sunlari ifade etti:
“Türkiye’de artik birçok bakanligimiz bizzat kendisi veya uhdesindeki teskilatlari ile projelere destek sunuyor. Ayrica uluslararasi kuruluslar tarafindan yürütülen çok sayida hibe ve destek programlari mevcut. Ancak yaptigimiz toplantilarda yöneticilerimiz ya programlarin kendilerine yeterince duyurulmadigindan, ya da yaptiklari basvurularin çogunun usul açisindan elendigini ifade ederek, Bölgemizin bu kaynaklardan etkin bir sekilde faydalanabilmesi için özellikle ilçe belediyelerimizde görev yapmakta olan personelin proje hazirlama ve destek programlarina basvuru süreçlerine yönelik egitimler ile desteklenmesi ihtiyacini dile getirdiler. Mevzuat konusundaki egitim talepleri de dikkate alinarak ‘Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesinin Gelistirilmesi Projesi’ne son halini verdik. 4 ilde es zamanli gerçeklestirilecek olan proje yazma, proje yönetme ve uygulama becerisi, yerel yönetimler mevzuati ve kisisel gelisim basliklarinda toplam 144 saat sürecek olan egitimlere 136 belediye personeli katilacak.”
Bostanci; proje egitimlerinin Bölge belediyelerinin, ulusal ve uluslararasi kaynaklardan daha etkin bir sekilde faydalanabilmelerine vesile olmasini, mevzuat ve kisisel gelisim egitimlerinin ise Belediyelerimizin kurumsal kapasitelerine önemli katkilar saglamasini temenni ettiklerini belirterek, farkli belediyelerden katilimcilarin bir arada olacaklari bu egitimler neticesinde belediyelerimiz arasinda isbirliginin ve birlikte hareket etme bilincinin artirilmasinin ve ortak projelerin gelistirilebilecegi bir zemin olusturulmasinin hedeflendigini ifade etti.
Açilis konusmalarinin ardindan Ulusal Ajans egitmenleri tarafindan katilimcilara ilk olarak proje yazma becerisi egitimi verilmeye baslandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284