Karaman’da “Sokakta Satranç Var” Projesi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü koordinesine gerçeklestirilecek olan “Sokakta Satranç Var” projesi Karaman sokaklarinda hayat bulacak.

Karaman’da “Sokakta Satranç Var” Projesi

Türkiye Satranç Federasyonu tarafindan her yil okullar açilmadan düzenlenen "Sokakta Satranç Var” projesi 22 Eylül Sali günü Karaman sokaklarinda gerçeklestirilecek. Hem okul sezonu baslarken ülke genelinde satranci daha görünür hale getirmeyi hem de birçok ülkede oldugu gibi Türkiye’de de satranç parklarinin yapilmasini saglamayi amaçlayan proje çerçevesinde tüm sporcular, antrenörler, hakemler ve vatandaslar bu tarihler arasinda sokaklarda satranç oynama imkâni bulacak. Ilimizde 22 Eylül 2015 Sali günü saat 10.00’da baslayacak turnuva Aktekke Meydani, Atatürk Parki, KMÜ Parki, Devlet Hastanesi Parki, Cambazkadi Parki, 1. ve 2. TOKI Bahçesi, Piri Reis Parki, Belediye Hizmet Binasi Parki, Alpaslan Türkes Parki ve Kugulu Parki gibi alanlarda es zamanli olarak baslayacak. Yarisma sonunda katilimcilara Karaman Satranç Il Temsilciligi tarafindan satranç takimi hediye edilecek.
Konu hakkinda açiklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, "Gerçeklestirilen proje ile satranç artik dört duvar arasinda degil, sokaklarda da oynanacak. Karaman’da da bu güzel etkinlige katilimin üst düzeyde olacagini tahmin ediyorum. Satranç bransina desteklerimiz devam edecek. Tüm Karaman halkini bu anlamli etkinlige davet ediyorum” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284