81 Ilde Engelliler Için Spor Merkezleri Açiliyor

Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Genel Müdürlügü`nün `Antrenörlerimiz Engelleri Asiyor` projesi egitim kursuna katilan antrenörlerin egitimi 25 Haziran tarihinde tamamlaniyor. Egitimlerin ardindan 81 ilde engelli vatandaslara yönelik Engelliler Il Spor Merkezleri açilacak.

81 Ilde Engelliler Için Spor Merkezleri Açiliyor

Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Genel Müdürlügü, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, Isitme Engelliler Spor Federasyonu ve Özel Sporcular Spor Federasyonu isbirligi ile 19 Subat 2014 tarihinde imzalanan 'Antrenörlerimiz Engelleri Asiyor' projesi egitim kursuna katilan antrenörlerin egitimi 25 Haziran'da tamamlaniyor.
Paralimpik Sporcular Yetistirilecek
'Antrenörlerimiz Engelleri Asiyor' projesi ile engelli bireylerin sosyal yasama bagimsiz erisiminin saglanmasi ve Paralimpik Oyunlar için altyapiyi olusturacak sporcularin yetistirilmesi hedefleniyor.
05-16 Mart 2014 tarihinde ilk grup antrenörün egitim aldigi projede, 18-25 Haziran tarihleri arasinda Isparta ve Kahramanmaras'ta yapilacak kurslardan sonra antrenörlerin son grubunun da egitimi tamamlanmis olacak.
Ilk olarak Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'na bagli olan branslarda egitime baslayan antrenörler, 6 ilde 2 grup halinde egitim aldi. 05 Mart tarihinde baslayan, 28 Mart tarihinde sona eren ve 10 bransta yapilan egitimlere toplam bin 398 antrenör katildi. 05-10 Mayis tarihleri arasinda Görme Engelliler Spor Federasyonu'na bagli 4 bransa yönelik Konya'da açilan kursa 219 antrenör dahil oldu. 14-20 Nisan tarihleri arasinda Özel Sporcular Spor Federasyonu'na bagli 6 bransa yönelik Adana ve Kirikkale'de açilan kursa ise 181 antrenör katildi.
Isitme Engelliler Spor Federasyonu'na bagli antrenörlerin 21 Mayis'ta 13 bransta 8 ilde baslayan egitimleri ise 25 Haziran'da sona erecek. Bu kurslara bin 60 antrenör katilmasi beklenirken egitim ve uygulama süreci neticesinde Ekim 2014 tarihi itibariyla 81 ildeki Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlüklerince yetistirilen engelli sporculara yönelik Engelli Ligi veya Engelliler Spor Festivali olusturulmasi planlaniyor.
Engelli Il Spor Merkezleri Açilacak
Projede antrenör egitimlerinin 25 Haziran 2014 tarihinde sona ermesiyle birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlüklerince engelli çocuk ve gençlere yönelik Engelliler Il Spor Merkezleri açilacak. Bir spor dalinda engelli çocuk ve gençlere yönelik Il Spor Merkezleri bransinin açilabilmesi için bireysel sporlarda en az 4, takim sporlarinda ise en az 5 kisinin basvurmasi yeterli olacak.
05-18 yas arasi engelli çocuk ve gençlerin basvurusu Il Spor Merkezleri faaliyeti içerisinde degerlendirilecek. 18 yasin üstündeki engelli vatandaslarin basvurusu ise Gençlik Hizmetleri Spor Il ve Ilçe Müdürlükleri tarafindan "Engelsiz Spor Merkezi" adi altinda degerlendirilecek.
Yapilan protokol geregince engelli vatandaslara hizmet veren illerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi'na bagli Il Müdürlükleri ile koordineli olarak, engelli vatandaslarin spor tesislerinden faydalanmasi, tesisi bulunan merkezlere antrenör, spor malzemesi ve servis hizmetlerinin verilmesi saglanacak.
Basvurular Spor Genel Müdürlügü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlüklerinin web sayfalarindan yapilabilecek. Ayrica engelli vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda refakatçi ve araçlarla servis imkanlari verilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284