Karaman’da Telefon Dolandırıcıları İş Başında

Karaman’da TOKİ’den ev çıktı bahanesiyle dolandırılan Davut Dikici, Karamanlı vatandaşların bu dolandırıcılık oyununa düşmemesi için KGRT’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Karaman’da Telefon Dolandırıcıları İş Başında

KGRT’ye açıklamalarda bulunan Dikici, telefonuma gelen çağrı üzerine TOKİ Genel Müdürlüğünce aradıklarını, engelli vatandaşların yüzde 12 indirimden faydalanacaklarını ve TOKİ’den kura sonucu 3+1 ev çıktığını bahane edilerek kandırıldığını söyledi.

Dalgınlığıma geldi 
İş yerinde yoğun bir şekilde çalışırken dolandırılmaya çalışan Davut Dikici, “Beni aradıklarında iş yerinde yoğun bir şekilde çalışıyordum. Kafam dalgındı. TOKİ  için 2019 yılında başvuruda bulunmuştum. TOKİ Genel Müdürlüğünden arıyoruz denilince inandım. Hakkımın yanmaması için telaş yaptım. Bilgilerimi istediler. Bilgilerimi verdim ve internetten benim adıma para hesabı oluşturdular. Dolandırıldığımın farkında değildim” dedi.

Dolandırıldığımı fark edince iş işten geçmişti
Dolandırıldığını fark eden Dikici, “Beklediğim bir haberi alınca sevincimden dikkatli düşünemedim. Kura çekimi ile Kırbağ Mahallesinden 3+1 ev çıktığını söylediler. Daire numarası gibi bilgilerin ise daha sonra belli olacağını 20 bin lira peşin ödeme yapılacağı ve tapu harç parası için 3.500 lira yatırmamı istediler. Ertesi gün sabah 10.15’de bana randevu verdiler. 3.500 lirayı ise hemen yatırmazsam kazandığım ev hakkımı kaybedeceğimi söylediler. O an parayı hesaplarına yatırdım. Ertesi gün randevu saatinde gelen numarayı aradım açan olmayınca ilgili bankaya gittim. TOKİ ödemesinden bahsettim görevliler ise böyle bir ödemenin ve sonuçların olmadığını söyleyince dolandırıldığımı anladım” dedi.

Bu tuzağa düşmeyin dikkatli olun!
Bir daha bu türlü çağrılara inanmayacağını dile getiren Dikici, “Dolandırıldığımı fark edince emniyet müdürlüğüne şikâyette bulundum. Başıma gelenleri anlattım ve konuyu yakından takip edeceklerini söylediler fakat bir sonuç çıkmadı. Benim gibi birçok vatandaşlarımız bu şekilde dolandırılıyor. Ne yazık ki benimde başıma ilk defa geldi. Bir daha telefondan gelen hiçbir çağrıya güvenmeyeceğim. Resmi bankalara gidip araştıracağım. Sizlerde benim gibi bu tuzağa düşmeyin, dolandırılmayın daha dikkatli olun” ifadelerini kullandı. Haber: Sezer ARPINAR
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284