Bakan Elvan’dan Tahliye Ve Berkin Elvan Açiklamasi

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Berkin Elvan’in ölümünün son derece üzücü oldugunu belirterek, “Ancak bu ölüm hadisesinin bir siyasi malzemeye dönüstürülmesi, hele hele seçim öncesi bir araç haline getirilmeye çalisilmasi son derece yanlis.

 Bakan Elvan’dan Tahliye Ve Berkin Elvan Açiklamasi


 Biz, her türlü görüs, düsünce içerisinde kim olursa olsun onlarin düsüncelerine, görüslerine saygiliyiz. Elbette bizleri de elestirecekler ancak bunu bir sokak kavgasina dönüstürmek, kamu araçlarini yakmak yikmak, kamu ve özel kesime ait binalari tahrip etmek hiçbir demokratik ülkelerde kabul edilebilecek husus degildir” dedi.
Konya-Karaman arasinda hizmet verecek olan Yüksek Hizli Tren (YHT) Hatti Projesi kapsaminda temel atma töreni için Konya’dan Karaman’a gelen Bakan Elvan, trende Berkin Elvan’in ölümünden sonra çikan olaylar ve tahliyeler hakkinda açiklamalarda bulundu. Berkin Elvan’in ölüm hadisesinin son derece üzücü oldugunu ifade eden Bakan Elvan, "Gerçekten bizler bu tür olaylarin yasanmasini istemiyoruz. Insallah böyle bir olayi bir daha yasamayiz. Ancak bu ölüm hadisesinin bir siyasi malzemeye dönüstürülmesi, hele hele seçim öncesi bir araç haline getirilmeye çalisilmasi son derece yanlis. Biz, her türlü görüs, düsünce içerisinde kim olursa olsun onlarin düsüncelerine, görüslerine saygiliyiz. Elbette bizleri de elestirecekler ancak bunu bir sokak kavgasina dönüstürmek, kamu araçlarini yakmak yikmak, kamu ve özel kesime ait binalari tahrip etmek hiçbir demokratik ülkelerde kabul edilebilecek husus degildir. Demokrasilerde araç yakarak, binalari tahrip ederek demokratik bir takim girisimler söz konusu olamaz. Elbette bir elestiri konusu varsa onlar elestirebilir. Birincisi bunlar siyasi malzeme yapilmamalidir, ikincisi de herkesin kanunlara, kurallara, yasalara uygun hareket etmesi gerekmektedir. Bu konuda gereken hassasiyetin, hele hele seçim öncesi gösterilmesi gerekir diye düsünüyorum” diye konustu.
“TÜRKIYE’DE TUTUKLULUK SÜRESININ SÜRATLE ASAGIYA ÇEKILMESI GEREKIYOR”
Türkiye’de bir darbe girisimi ve bu yönde çabanin söz konusu oldugunu kaydeden Bakan Elvan, “AK Parti iktidara geldigi günden bu güne kadar birçok engelle karsi karsiya kaldi. Partiyi kapatmadan tutun da verilmeye çalisilan muhtiraya varincaya kadar yine geçmiste birçok darbe girisimine yönelik planlar konusuldu. Bunlarin degisik sekillerde kayitlari, tutanaklari tespit edildi. Tabi ki bu tür girisimlere bizim müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Ama tutukluluk süresinin de bu kadar uzun olmasi hiç dogru bir sey degil. Neticede yasa degisikligi sonucunda 5 yillik tutukluluk süresini dolduranlar tahliye edildi. Tabi ki onlarin mahkemeleri devam edecek. Ancak bu tutukluluk süresinin Türkiye’de süratle asagiya çekilmesi gerekiyor. Demokratik bir ülkede olmasi gereken seyde budur" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284