CHP Il Baskani Ertugrul:

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyeleri tarafindan Belediye Baskanligina verilen soru önergesiyle ilgili olarak bir açiklama yapan CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, önergedeki sorularin yanitini istedi.

CHP Il Baskani Ertugrul:
Ertugrul, “Belediye Yasasinin 26.maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 11.maddesi geregince asagida siraladigimiz konularda meclise bilgi verilmesini istiyoruz.
A-Karaman Otogari yenileme çalismasi yapilmis, insaat çalismasi bitirilerek yurttaslarin hizmetine yaklasik iki ay önce açilmistir.
Simdi ise yaklasik 10 gündür otobüslerin giris-çikis yaptigi peronlar çöktügü için yeniden ve döseme çalismalari yapildigi görülmektedir.
B-Taptuk Emre Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Caddesinin orta refüjünde bulunan yaya yolu yaklasik üç ay kadar önce sökülüp önceki bordür taslari atilarak yeni bordür taslari dösenmisti. Ancak aradan geçen süre içerisinde baska herhangi bir çalisma yapilmadigindan bordür taslarinin bir kismi sökülüp dagilmis, yapilan çalismanin ve yenilemenin bir anlami kalmamistir.
C-Yine Kasim 2011 ayi içerisinde 1410 numarali sokagin,Sehit Hamza Çetin Caddesinin bittigi yerden baslayip Dereköy yolunu takip ederek Elma Sehir Toki konutlarinin bittigi yere kadar olan bölümünde yol ve kaldirim düzenlemesi yapilmistir.Yapilan düzenlemede yaklasik 2000 metre kaldirim yapilmis,beton santiyesi önündeki yolun eski hali degistirilmis,beton santiyesi önünde 2000 veya 3000 m2 lik bir alan bos birakilarak üçgen ada yapilmis ve gidis gelisli yolun iki yanina kaldirim yapilmistir.
Aralik 2011 ayinin basinda ne olduysa 1410 Numarali sokagin güney tarafina yapilan yaklasik 800 m’lik kaldirim yikilmis, is makineleri tarafindan parke taslari kaldirilarak kalan kismi kürünmüstür. Beton santiyesi önüne yapilan üçgen ada ve devam eden yollarin her iki tarafina yapilan kaldirim ( Yaklasik 500 m) yikilmistir. Beton santiyesinden Toki evlerine dogru giden Dere köy yolunun Dereköy’e gidis yönüne göre sag tarafindaki kaldirimlar da yikilmistir. Toki evlerinin Dere köy yolu Dere köy’e gidis yönüne göre sag tarafinda önce bölümüne kaldirim yapilmis, daha sonra ayni kaldirim yikilarak biraz gerisinden istinat duvari çekilmis, istinat duvari çekilirken daha önce yapilan kaldirimlar yikilmistir. Simdi ise bu yol ve çevresi yeniden yapilmaya baslanmistir.Bu durumda su sorularin yanitlanmasini istiyoruz:
1-Gerek Otogarda, gerek Yavuz Sultan Selim Caddesinde, gerekse 1410 numarali sokakta yapilan çalismalar kim tarafindan yapilmis ( Ihaleye verilmisse ihaleyi alan sirketin adi),yapilan giderler, harcanan malzemeler kim tarafindan karsilanmistir?
2-Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki yaya yolundaki bordür tasi degisikligine neden gerek duyulmustur?( Çünkü bordür taslari saglamken kürünüp atilmis ve önemli bir degisiklik yapilmadan yenileri dösenmistir.)
3–1410 sokakta Kasim ayi içerisinde yapilan yol ve kaldirim düzenlemesi ne amaçla bir ay sonra degistirilerek yenisi yapilmistir?
4-Bu üç yerde kisa sürede yapilan degisiklikler kamu adina is yapan birilerinin isini geregi gibi yapmadigini ve bir ay içerinde bile görüs degistirerek yapilani söküp yenisini yaptiklarini göstermektedir.
Bu islemlerin sorumlusu kimdir?
5-Bu isler yeniden yapilirken, yeniden yapma maliyeti, yani belediyemizin zarari (kullanilan malzeme,bozularak kullanilamayan malzeme,harcanan is makinelerinin enerjileri,harcanan emek)sorumlulardan istenmis veya alinmis midir?
Bilindigi üzere Belediye hizmetleri halkimizin vergilerinden elde edilen gelirlerle yapilmaktadir ve bu gelirlerin verimli ve yerinde kullanilmasi gerekir. Aksi hal ise hem hukuki hem de cezai sorumluluk gerektirir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284