Dünya Saglik Örgütü Ermenek’teki Umut Evlerini Model Aldi

Dünya Saglik Örgütü ile yürütülen “Özürlü Bireyler Için Hizmetlerin Gelistirilmesi” projesi kapsaminda, 31 Ocak- 01 Subat 2013 tarihlerinde Ankara’da Niza Park Otel’de “Koordinasyon Organlarinin 2. Yillik Çalistayi” yapildi.

Dünya Saglik Örgütü Ermenek’teki Umut Evlerini Model Aldi
Çalistaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Özürlü ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Bakim Hizmetleri Daire Baskani Hulusi Armagan Yildirim, Saglik Bakanligi yetkilileri, Ingiltere ve ABD’den gelen Dünya Saglik Örgütü yetkilileri ve Türkiye’den Il, Ilçe ve Kurulus Müdürleri katildi.
Ilk gün düzenlenen panele Ermenek Aile ve Sosyal Politikalar Ilçe Müdürü Mehmet Yildiz’da katilarak Ermenek’teki Umut Evleri hakkinda bir sunum yapti. Degerlendirmelerden sonra, Dünya Saglik Örgütü tarafindan Ermenek modeli olarak benimsendi.
Ikinci gün yapilan Umut Evleri çalistayinda Türkiye’den gelen kurulus müdürlerine Ermenek Umut Evleri ve çalisma sistemi anlatildi. 2013 yilinda Türkiye’de 25 adet yeni Umut Evi açilmasi, Umut Evleri ve Yasli Yasam Evleri ile ilgili aylik toplanti yapilmasi kararlastirilirken, her iki toplantinin da koordinatörlügü Ermenek Ilçe Müdürü Mehmet Yildiz’a verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284