Erenoglu: “Tam Tedavi Için Tam Doz Tedavi Gerekir”

Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu “ bizim kültürümüzde hangi hastalikta hangi ilaci kullanacagimizi, hangi ilacin iyi oldugunu hatta nasil kullanilacagini maalesef en iyi komsu teyzelerimiz biliyor” dedi.

Erenoglu: “Tam Tedavi Için Tam Doz Tedavi Gerekir”

Kamu Hastaneleri Birligi Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Tibbi Tanitim ve Pazarlama Programi bölümü tarafindan hazirlanan “Dogru Ilaç Kullanimi Konulu Sergi ve Konferans” programinin konugu oldu. Kazim Karabekir MYO Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinlige Kazim Karabekir Ilçesi Kaymakami Ekrem Güngör, Belediye Baskani Ali Ihsan Alanli, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Daire Baskanlari ve akademisyenleri ile ögrenciler katildi.
Dr. Ayhan Erenoglu konferansta yapmis oldugu konusmasinda, Avrupa’da en kötü ilaç kullanan ülkelerin basinda yer aldigini belirterek, kulaktan dolma bilgilerle veya öteden beri alisilagelmis ilaçlarin bilinçsizce kullanildigini ifade etti. “ En iyi tedaviyi, hangi ilaci nasil kullanacagimizi komsularimiz biliyor. Birbirimizden ilaç alisverisi yapmanin çok ciddi sakincalari var. Sonunda ölüm bile olabiliyor. “ diyen Genel Sekreter hekim tarafindan verilen ilaçlarin hiçbir zaman tamamen bitirilmedigini de söyledi.
“ Özellikle antibiyotiklerin üçte birini bile halk olarak kullanmiyoruz. Kendimizi iyi hissettigimiz anda ilaçlar kesiliyor ve maalesef hastaligi yapan bakteriler ilaçlara karsi direnç gelistiriyor. Sonra da en güçlü antibiyotikler bile hastaliklarin üstesinden gelemiyor. Bu nedenle siz, siz olun tavsiye üzerine ilaç kullanmayin, hekimin verdigi ilaçlarinizi hekiminizin söyledigi sekilde ve bitinceye kadar tamamen kullanin. Unutmayin! tam tedavi için tam doz tedavi gerekir.” Dedi.
Dr. Ayhan Erenoglu konferansinda sadece akilci ilaç kullanimini anlatmadi. Salondaki gençlere idealistligi ve idealist olmanin yöneticilikte, saglik alaninda ve hayattaki önemini kendi hayatindan kesitlerle anlatti.
Oldukça samimi bir ortamda geçen konferansin sonunda, Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu’na Kazim Karabekir Meslek Yüksek okulu tarafindan hazirlanan plaket Kaymakam Ekrem Güngör tarafindan takdim edildi.
Konferansin ardindan üniversiteli ögrencilerin hazirlamis oldugu “Akilci Ilaç Kullanimi” konulu sergi gezildi, konuyla ilgili hazirlanan sinevizyon gösterisi izlendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284