KMÜ’de Hemsireler Kep Atti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Saglik Yüksekokulunda (KMÜ SYO) mezuniyet heyecani yasandi. Yüksekokuldan mezun olan 64 hemsire, üniversitenin Yeni Spor Salonunda düzenlenen törenle kep atti.

KMÜ’de Hemsireler Kep Atti

Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Saglik Yüksekokulu ögretim elemanlari, mezunlar ve aileleri katildi. Tören, Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin’in mesajinin okunmasiyla basladi. Yurtdisi görevi nedeniyle törene katilamayan Prof. Dr. Sahin, mesajinda “Akademik çalismalarim geregi yurtdisinda olacagimdan dolayi kiymetli ögrencilerimin mezuniyet törenine katilamamanin hüznünü yasiyorum. Degerli ögrencilerimizin ve velilerimizin affina siginarak, mezuniyet programinin hayirlara vesile olmasini temenni ederim. Tüm ögrencilerimizin bu anlamli gününü kutlar, ömür boyu saglik ve basarilar dilerim.” dedi.
Mezunlarin isimlerinin teker teker okunarak sahneye davet edilmeleriyle devam eden törende, mezun ögrencilerin yakinlari ve sevdiklerine hitaben söyledikleri mesajlar da paylasildi.
“Basari zaman ve emek gerektirir”
Mezunlarin yerlerini almalarinin ardindan Saglik Yüksekokulu Hemsirelik Bölümünü birincilikle bitiren Gülçin Korkmaz, arkadaslarini temsilen bir konusma yapti. Korkmaz, basarinin hiçbir zaman tesadüf olamayacagini vurgulayarak basarili olmak adina arkadaslariyla birlikte çok fazla zaman ve emek sarf ettiklerini dile getirdi. “Bitis çizgisine önce gelmek bana nasip oldu.” diyen Korkmaz, hocalarina tesekkür ederken “Hastalara en iyi bakim ve hizmeti verecegine inandigim tüm arkadaslarimi kutluyorum.” dedi.
“Kurulusunun 17. yilinda 14. dönem mezunlari”
Gülçin Korkmaz’in ardindan, Saglik Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbolat söz alarak Saglik Yüksekokulunun kurulusunun 17. yilinda 14. dönem mezunlarini verdigini dile getirdi.
Yrd. Doç. Dr. Canbolat, “Bugün, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerlerine titredigimiz, emek verdigimiz, gözbebeklerimizi, evlatlarimizi basarili olacaklari inanciyla yasam mücadelesinin içine ugurlamanin vakti geldi. Ögrencilerimizin bu güne kadar gösterdikleri basarilarin meslek hayatlarinda da devam edecegini hep birlikte görecegiz ve onlarla seref duyacagiz. Sizler, hastalik iniltilerini dindirecek, saglik sevinçlerini costuracak, biricik vatanimizi huzurla yasanacak bir toprak olarak ilelebet devam ettireceksiniz. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi kimliginizi onur duyarak tasimaniz dilegiyle hepinize huzurlu bir hayat diliyorum.” seklinde konustu.
“Insan ögrenmeyi biraktiginda yaslanmaya baslar”
Törende konusan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, velilere hitap ederek “Bize emanet ettiginiz evlatlarinizi zihinlerinde hizmet aski, yüreklerinde insan sevgisiyle size emanet ediyoruz. Dünyanin en vefakar ve en cefakar insanlari olarak bu tabloda en büyük emek sizindir. Dilerim, en kötü gününüz bugün gibi olsun.” dedi.
Egitimin diploma almakla bitmeyecegini, insan ömrünün sonuna dek sürecegini söyleyen Rektör Gökmen, “Insan ögrenmeyi biraktiginda yaslanmaya baslar, der Henry Ford. Maalesef Türkiye’de insanlar 18’li yaslarda yaslanmaya, 30’lu yaslarda ölmeye, 70’li yaslarda gömülmeye basliyor.” seklinde konustu.
Rektör Gökmen, yasarken ölmeyi degil, öldükten sonra da yasamayi hedeflemek gerektigini belirtti; insanlara katki vererek ve onlarin gönlünü kazanarak bunun temin edilebilecegini ifade etti.
Hayatin tebessüm biriktirme ve dostlarin sayisini artirma yarisi oldugunu vurgulayan Gökmen, mezunlara islerini iyi yapmalari tavsiyesinde de bulundu. Rektör Gökmen, Martin Luther King’e ait “Sizden sokaklari süpürmeniz istendiginde öyle süpürün ki Michelangelo'nun resim yaptigi, Beethoven'in beste yaptigi ve Shakespeare'in siir yazdigi gibi süpürün. Öyle güzel süpürün ki gökteki ve yerdekiler bakip burada dünyanin en iyi çöpçüsü yasiyor desinler.“ sözünü aktararak ögrencilere yollarinin açik ve geleceklerinin aydinlik olmasi temennisiyle konusmasina son verdi.

Mezuniyet heyecani devir-teslimle devam etti. Mezun ögrenciler, kendilerine teslim edilen bayrak ve flamayi alt siniftaki arkadaslarina devrettiler. Devir-teslimin ardindan Yüksekokul birincisi Gülçin Korkmaz, mezuniyet kütügüne ismini çakti ve Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in elinden basari belgesi ile diplomasini aldi.
Törende, okulunu dereceyle bitirenlere ve tüm mezunlara Saglik Yüksekokulu ögretim elemanlari ve personeli tarafindan diplomalari verildi. Mezunlarin hep bir agizdan hemsirelik yemini etmelerinin ardindan kepler havaya firlatilarak okul hayatina veda edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284