Okullarda Obeziteye Karsi Spor Dönemi

Genç nüfusta da obezitenin hizli artmasi yetkilileri harekete geçirdi. Saglik ve Milli Egitim Bakanligi projesine göre, ilkokul ögrencileri her gün 1 saat spor yapacak, ortaokul ve liselerde ders saatleri artirilacak.

Okullarda Obeziteye Karsi Spor Dönemi

Saglik ve Milli Egitim bakanliklarinin obeziteye karsi yürüttükleri savasa çocuklar da dahil edildi. Buna göre ilk ve ortaögretim kurumlarinda haftalik ders çizelgesi kademeli olarak uygulanmak üzere yeniden düzenlendi.
OYUN IÇINDE SPOR
Daha önce 1 ve 8'inci siniflarda 2 ders saati olarak beden egitimi dersi yapilirken söz konusu çizelgeye göre 1-4'üncü siniflarda ilk defa olarak "oyun ve fiziki etkinlikler" adi altinda yeni bir derse yer verildi. Bu yil uygulamaya konulan ders oyun ve bedensel etkinlikleri içeriyor. Oyun ve fiziki etkinlikler dersi 1-3'üncü siniflarda 5, 4'üncü sinifta 2 ders saati olarak uygulaniyor. Bu çerçevede minikler 2013'te uygulanmak üzere günde bir saat spor yapacak.
ORTAOKULDA 6 SAAT
5-8'inci siniflarda ise haftada 2 ders saati beden egitimi ve spor dersi uygulamasina devam edecek. Ancak ögrenciler, ortaokulda ögrenciler seçmeli sanat ve spor dersine yönlendirilecek. sanat ve spor grubu içerisindeki spor ve fiziki etkinlikler dersini seçen ögrenciler haftada 4 veya 6 saat spor yapabilecek. Liselerde de gelecek seneden baslamak üzere ders saatinin artirilmasi ön görülüyor.
Toplumun 3'te biri obez
Tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de obezite görülme sikligi giderek artiyor. Saglik Bakanligi'nin 2010 yilinda yaptigi Türkiye Beslenme ve Saglik Arastirmasi'na göre obezite sikligi 19 yas ve üzerinde genel toplamda yüzde 30,3 olurken, obezitenin kadinlari daha çok etkiledigi anlasildi. Ayni arastirmada ülkemizde 12 yas ve üzeri bireylerin yüzde 71,9'unun hareketsiz yasadigi tespit edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284