Judo Yildizlar Türkiye Sampiyonasi Karaman’da Basladi

Karaman’da 3 gün sürecek olan Judo Yildizlar Türkiye Sampiyonasi düzenlenen açilis töreni ile basladi.

Judo Yildizlar Türkiye Sampiyonasi Karaman’da Basladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonunda gerçeklestirilen açilis törenine Karaman Valisi Murat Koca, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Türkiye Judo Federasyonu Baskani Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Seyfettin Turan, daire müdürleri, sporcular ve antrenörler katildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan açilis töreninde konusan Türkiye Judo Federasyonu Baskani Fatih Uysal, sampiyona hakkinda bilgi vererek, "30 Mayis - 1 Haziran tarihleri arasinda Karaman'da yapilan Yildizlar Türkiye sampiyonasina 68 ilden toplam sporcu hakem ve idarecilerle beraber bin 100 kisi katiliyor. Oldukça güzel bir salon var Karaman'da. Sporcularimiz sikinti çekmeden yerlestiler. Karaman böyle güzel bir organizasyonu çok rahatlikla kaldirdi. Yarismalarda 13 ila 14 yaslari arasinda sporcular yarisiyor. Burada dereceye giren sporculardan ilk ikisi Balkan Sampiyonasina gidecekler. Bundan sonraki süreçte bu kategorinin milli takim kampini da Karaman'da yapmayi düsünüyoruz" dedi.
Vali Murat Koca’da yaptigi konusmada, “Mersin’in Mut ilçesinde gerçeklestirilen Türkiye Büyükler Judo Sampiyonasinda Sayin Fatih Uysal ile tanismistik ve Sayin Baskana Karaman’da bir sampiyonaya ev sahipligi yapmak istedigimizi belirttim. Türkiye Judo Federasyonu Baskani Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyeleri istegimizi geri çevirmediler, bu vesileyle bugün burada Judo Yildizlar Türkiye Sampiyonasina ev sahipligi yapiyoruz. Bu faaliyet Karaman’in tanitimina da katki saglayacaktir. Ben bu sampiyonanin ilimizde gerçeklesmesindeki desteklerinden dolayi Türkiye Judo Federasyonu Baskani Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür ediyorum. Mücadele edecek olan sporcularimiza hem burada hem de bundan sonraki spor yasamlarinda basarilar diliyorum. Ülkemizde oldugu kadar onlarin dünya ve olimpiyat sampiyonlarinda da basarili olmalarini temenni ediyorum” diye konustu.
Vali Koca’nin konusmasinin ardindan sampiyonanin düzenlemesindeki katkilarindan dolayi Vali Murat Koca ve protokol üyelerine Türkiye Judo Federasyonu Baskani Fatih Uysal tarafindan plaket takdim edildi.
68 Ilden bin 100 sporcunun mücadele edecegi Judo Yildizlar Türkiye Sampiyonasi 01 Haziran 2014 tarihinde düzenlenecek olan final maçlarinin ardindan sona erecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284