Başkan Bayram:“Üreticilerimiz Mısır Fiyatlarının Açıklanmasını Bekliyor”

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır fiyatlarında açıklama yapması gerektiğini belirtti.

Başkan Bayram:“Üreticilerimiz Mısır Fiyatlarının Açıklanmasını Bekliyor”

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada: “ Çukurova’da hasadın başladığı  şu günlerde TMO mısırla alakalı fiyat açıklamalı ve alım yapmalıdır. Karaman bölgemizde yaklaşık 400 bin dekar alanda ekimi yapılan Mısır, gübre ve mazotun en pahalı döneminde ekildi.  Maliyetleri, verimi ve tarla kiraları her bölgeye göre değişse de genel olarak üreticinin beklentisi, açıklanacak fiyat 6 TL’nin altına düşmemeli tüm tarım ürünlerinin üretiminde zaten maliyetler fazlasıyla yükseldi.  Mısırda piyasa fiyatlarının daha da geriye gitmeden TMO'nun erken fiyat açıklayarak piyasalara alım yönünde müdahale etmesi beklentisindeyiz.

Pandemi etkisinin azalmasının ardından Ukrayna tahılının da dünya piyasasına giriş yapmasıyla piyasalarda belirsizlik oluştu ve  maalesef tüccarlar şu anda bu durumu fırsata çevirmeye çalışmaktadır. Özetle her zaman mısır arpadan daha değerlidir arpaya  6 TL veren devletimiz  Mısır için hak ettiği değeri açıklamalıdır.  Aksi halde fiyatlar sıkıntılı bir döneme girer. Her geçen gün çiftçimizin aleyhine işlemektedir.

TMO tarafından hububat, Fındık ve üzümde olduğu gibi Mısır’da fiyat açıklaması üreticilerimizin için  beklentisidir” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284