KOP Hayvancilik Yatirimlari Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Konya Ovasi Projesi kapsaminda hayvancilik yatirimlarinin degerlendirildigi toplanti KOP Idaresi temsilcilerinin katilimi ile Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nün Toplanti Salonunda yapildi.

KOP Hayvancilik Yatirimlari Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Toplantiya Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Il Müdür Yardimcilari Baran Yavuz Yürekli ve Abdullah Kaya, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdür Vekili Oguz Gül, Il Özel Idaresi Yapi Ruhsatlandirma Bölümünden Remzi Özler, Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Osman Yesildas, Karaman Veteriner Hekimler Odasi Baskani Cahit Cenk, Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Hasan Tatlipinar, KOP Idaresi Uzmanlari Mevlüt Vanoglu, Irfan Özcan ve Kübra Biçer ile ilimizden KOP Projesi uygulayan üreticiler katildi.
Toplantida konu uzmanlarinca ilimizde hayvanciligin durumu ile KOP Idaresince hayvanciliga verilen hibe ve destekler hakkinda bilgiler verildi. Karaman’da KOP Projesi kapsaminda proje uygulayan faydalanicilarin proje uygulama asamasinda ahir insaati yapiminda karsilastiklari problemler dile getirilerek önümüzdeki dönemde bölgemize has yeni destekleme önerileri teklif edildi.
Toplantida son olarak KOP Projesi kapsaminda %50 hibe destekli ahir ve agil yapimiyla ilgili yüzde 80 destekli damizlik erkek materyal (koç) temininde karsilasilan sorunlar ve çözüm önerileri dile getirilerek raporlandi ve hazirlanan raporun Bakanliga sunulmasi hususu kararlastirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284