Küçük Aile İşletmelerine Tarımsal Destek

İşletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan meyve, sebze, süs bitkisi ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiricilerine 2016 yılı için dekar başına 100 TL küçük aile işletmesi desteği verilecek.

Küçük Aile İşletmelerine Tarımsal Destek
Desteklemeden faydalanmak için Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olunması gerekiyor.
Söz konusu desteklemeden faydalanmak için; Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan, İşletme büyüklüğü toplam 5 dekar veya altında olan (Buğday, Arpa, Mısır, Nohut, Kuru Fasulye, Mercimek, Yem Bitkileri hariç), Açıkta veya örtüaltı ünitelerinde meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi- aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerin desteklenmesini kapsamaktadır. Bahsedilen şartları taşıyan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere 2016 üretim yılında 100 TL/da aile işletmesi desteği ödemesi yapılacak.
2016 üretim yılında desteklemeye esas ürünlerin toplam üretim alanı; açıkta 1 dekarın, örtüaltı ürünlerde üretim için 500 m2'nin altında olan küçük aile işletmelerine destekleme ödemesi yapılmayacak. Başvurular bu tebliğin yayınlanması itibariyle başlarken 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecek.
Desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerin Küçük aile işletmesi desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin müracaat yılında ÇKS'ye kayıt yaptırmaları veya kayıtlarını güncellemeleri gerekiyor. Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen üreticiler İl/İlçe Müdürlüklerinden bilgi alabilecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284