BENİM OKULUM GÜZEL BOSTANIM

İlçemiz Ayrancı'da Yavuz Sultan Selim İlkokulu Öğrencileri, Okul Bahçesine Kurulmuş Olan Tarım Uygulamaları Beceri Atölyesi Bostan Seramıza Sezonun İlk Salatalık Fidelerini Toprakla Buluşturdular.

BENİM OKULUM GÜZEL BOSTANIM

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında ilkokul ve ortaokullarda "sanat", "bilim", "kültür", "spor" ve "yaşam" ana temalarıyla hayata geçirilecek tasarım beceri atölyelerinden hareketle,  İlçemiz ilkokullarımızdan Yavuz Sultan Selim İlkokulu bahçesinde Sera kuruldu. Tarım Uygulamaları Atölyesi olarak açılan bostan serasında salatalık dikimi gerçekleştirildi.

Ayrancı İlçe Kaymakamlığımız himayelerinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hizmete açılan serada öğrencilerimizle birlikte sezonun ilk salatalık (hıyar) fidesi dikildi ve sulaması gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz CANDAN, bu projenin okulumuz adına önemli olduğunu, öğrencilerimizin hayat becerilerini artıracağını, onları üretime alıştıracağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayırsever hemşerimiz Sayın Mehmet SANDAL 'ın katkılarıyla yaptırılan sera için İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil KÜÇÜK,  ilçemiz merkez ve köylerinden taşımalı olarak gelen öğrencilere bilgi ve beceri kazandırma anlamında önemli bir görevi yerine getireceğinden bahsetti. Ayrıca öğrencilerimize seracılığın nasıl yapılması gerektiğinin ve neler üretilebileceklerinin öğretilmesi açısından okulumuza her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz CANDAN, desteklerinden dolayı başta İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih EROĞLU' na, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil KÜÇÜK'e, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Polat KILIÇ'a Maddi desteklerinden dolayı işadamı Mehmet SANDAL'a, projemize uzaktan yakından maddi manevi destek verenlere, okulda emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve çalışanlara teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284